Infraction au code de la route…..

Ja, zoiets moet ik even precies uit het woordenboek halen, hoor! Maar het is op z’n Frans gewoon een verkeersovertreding. Die is namelijk door ons gepleegd toen we de snelweg afkwamen waar je 130 mag en bij Calais ineens 90 de maximum snelheid werd. Op een zeer korte afstand tussen die verkeersborden. We remden dus al af, maar reden toch nog 101 km per uur. Te hard inderdaad, maar het is zo vlak voor Le Shuttle vast een goeie binnenloper voor die Fransen! Nou ja, te hard is te hard dus die 45 euro infraction au code de la route tellen we maar op bij de vakantie. We hadden ‘m binnen, één dag nadat we weer terug waren. Sneller dan bij de Belgen, van wie wel eens een boete kregen voor 1 (!) km te hard op een Belgische snelweg. Dat was na vier maanden. We hebben die trouwens nooit hoeven te betalen. Niks meer van gehoord.

Maar Kloris, op wiens naam de auto staat ( met zijn zoon als hoofdbestuurder, dat dan wel!) is vast een van de weinige blinden met een bekeuring voor te hard rijden! Een Franse nog wel…..!

.....post uit Paris.....!

…..post uit Paris…..!

2 reacties op “Infraction au code de la route…..

  1. Wieneke

    juli 29, 2018 at 10:13am

    Altijd vervelend een bon voor te hard rijden terwijl je het niet expres doet. Ze hebben het Europees nu wel beter geregeld, dus je moet betalen. Wij kregen in Brussel een bon voor fout parkeren in de straat van het hotel. We lieten de auto daar dus drie dagen en nachten staan met de bon (verpakt in plastic) op de voorruit. ‘We horen het wel’, was de overmoedige gedachte. Maar we hebben er nooit meer iets van vernomen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)