Gekwetst…..

Nee, ik niet, hoewel ik tot een groep behoor, die zich zo nu en dan wel eens gekwetst toont als grijzenden. Maar wij hebben nergens last van, hoor. Tijden veranderen en tradities zijn prachtig, zolang ze passen in tijd waarin je leeft. En als dat niet (meer) zo is, moet je dat accepteren en ze als zodanig waarderen, denk ik. Dan heb je ook geen moeite met van alles.

Die olijke Zwarte Piet bijvoorbeeld is een traditie, die bij Sinterklaas hoort, dat is binnenkort geheid weer aan de orde. Sint zit allang niet meer met “het grote boek” op schoot, hoor, maar met z’n laptop. En daar heeft ie allang geen gekleurde knecht meer voor nodig, die kan leuk ter versiering gaan koppeltje duikelen, omdat de Sint in zijn vrije tijd gewoon vader is van vier kinderen en geen ouwe man van achthonderd jaar of daaromtrent, die z’n spullen moet láten dragen. Dat ie kan paardrijden met die schimmel is mooi meegenomen en dat hij wel van verkleedpartijen houdt ook. Ik bedoel maar, een leuk feest voor kinderen met wel een traditioneel verhaal, maar alsjeblieft zonder de bangmakerij. Als iedereen dat nou allemaal even aanneemt is dat toch oké?

Wij liepen vrijdag boodschappen te doen in de super en toen was de blanke vla in de aanbieding. We vroegen ons af of er niet iemand gekwetst zou kunnen worden. Iets blanks in de aanbieding, nou zeg….tsss! Tja, wel een mooi evenwicht wat betreft de verdwenen naam van de negerzoenen natuurlijk…..

1 reactie op “Gekwetst…..

  1. Paul

    oktober 6, 2018 at 10:24am

    Haha, geweldig Els. Ik zou een rechtzaak aanspannen tegen Campina.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)