Eenzaam…..

Gisteren in het nieuws: als een paard helemaal alleen in de wei staat of op stal, dat kan ook, dan is dat helemaal niet goed voor hem of haar. Daar wordt zo’n dier heel ongelukkig van, want het is een kuddedier. Dat zo’n onderwerp het haalt in het Journaal op de televisie is wel bijzonder.

Ik vind het ook een beetje een zielig gezicht, hoor, zo’n groot beest in z’n eentje, dat maar wat loopt te grazen, want veel anders heeft ie niet te doen. Je weet als je zoiets ziet niet of ie √°ltijd alleen is, dat kan een momentopname zijn, maar als dat wel zo is, dan is dat dus tegennatuurlijk.

Net als bij een eenzaam mens. Daar zijn er ook heel veel van. Medewerkers van telefonische hulpdiensten, zoals De Luisterlijn, weten daar alles van. Zelfs mensen, die niet alleen wonen maar in een tehuis of andersoortige instelling, voelen zich eenzaam omdat het “kuddegevoel” ontbreekt. Dat kan ook aan jezelf liggen, dat weet ik wel, je aansluiten bij de kudde zul je vaak zelf moeten doen, maar dat kan niet altijd door allerlei beperkingen. En mensen zijn geen paarden.

Dus wie is er nou het zieligst? Nou ja, de paarden hebben een keer het landelijke nieuws gehaald, dat is alvast mooi…..

…..eenzaam, maar heel vaak niet alleen…..

2 reacties op “Eenzaam…..

  1. Irene

    februari 14, 2019 at 7:46pm

    Ja dat was best verbazend zo’n niet bepaald hot news item in het journaal. Misschien had de nos een paar minuten over waarin er even geen oorlog in Jemen te melden was. Het klopt wel dat paarden gezelschap moeten hebben, maar er zijn nog zo ontzettend veel andere onderwerpen op dit gebied waar mensen geen weet van hebben, zoals: paarden horen niet in een box opgesloten, ze horen gras in de zomer en hooi in de winter als hoofdvoedsel beschikbaar te hebben, een paard slaapt niet ’s nachts 8 uur, een paard zonder deken in de wei is geen reden om de dierenbescherming te bellen, etc etc. En een paard hoort in de wei geen halster om te hebben. Als je dat zegt zie je ze kijken alsof het in keulen dondert hoor. Dus waarom van al deze onderwerpen de eenzaamheid eruitgepikt is, vraag ik me af.

  2. Els

    februari 15, 2019 at 10:45am

    Jullie hebben verstand van paarden en daarom zijn jullie dieren zeer gelukkig. Ik vind het altijd leuk zoals je ook hun karaktertrekjes beschrijft! Waaruit blijkt, hoe gelukkig je zelf bent met je paarden.Daar krijg je paardenkracht van heb ik het idee!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)