Onbegrijpelijke dingen…..

Iemand koopt een bedrijfspand, laat dat opknappen en wil er in met zijn bedrijf. Allemaal heel begrijpelijk voor een normaal mens. Hij stapt zijn pand binnen en ontdekt dat er ondertussen ruim 40 asielzoekers in zitten. Die hem op hoge toon vertellen, dat hij het gebouw, zijn eigen gebouw, dient te verlaten, omdat ze anders de politie zullen bellen om hem er uit te zetten.

Ze hebben het gekraakt. En de politie kan niets doen, omdat die gasten wettelijk beschermd zijn. Het mag gewoon, in iemands gebouw gaan zitten. Je kunt het aanvechten natuurlijk, met behulp van dure advocaten, maar dat kost tijd en het garagebedrijf, dat hij er in wilde vestigen, ligt stil. Dat kost ook geld.

Wat is dat voor wet die toestaat dat die krakers gewoon blijven zitten en nota bene dreigen met de politie, die dus niks kan doen? Stel, je koopt een auto, iemand gaat achter het stuur zitten en rijdt weg met jóuw betaalde auto. Dat is dan diefstal en als de politie, ja die dus, je pakt, je in een cel stopt, dan krijg je een straf van de rechter. Niks wettelijk beschermd of zo, toch? Diefstal.

Dat het asielzoekers zijn, die krakers, doet niet ter zake. Die zullen best het e.e.a. hebben meegemaakt, maar je blijft in een gastland met je tengels van andermans spul af, zo is dat hier toch geregeld. Ze opereren, die lui, onder het motto “We are here”. Nou, dat heeft die eigenaar gemerkt. Ik wens ‘m sterkte.

Ik ben niet racistisch, heb medelijden met iedereen die het moeilijik heeft, maar van sommige dingen kan ik niet inzien waarom ze niet anders kunnen. Simplistisch, dat weet ik, maar moet ik dan maar denken “het zal mijn tijd wel uitduren?” Ik word er heksig van en dat vind ik niet leuk, hoewel die bezem me een handig vervoermiddel lijkt…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)