Koninklijk…..

De koning is met zijn gezin in het regeringsvliegtuig naar zijn vakantiehuis in Griekenland gebracht. Het vliegtuig is, nadat het zijn passagiers had gedropt, léég weer teruggevlogen naar Nederland. Misschien heeft Willem A. het nog wel zelf bestuurd op de heenreis, want hij heeft zijn vliegbrevet tenslotte niet voor niks. Zoiets moet je bijhouden en het is een leuk begin van de vakantie. Ik weet het niet, hoor, het is maar een veronderstelling van mij als onderdaan. Maar dat (lege) vliegtuig zit me wel dwars. Als verspilling van ons geld. Bovendien dat op vakantie gaan terwijl iedereen nu thuis moet blijven, dat is niet erg solidair. Okay, ze zijn weer terug, maar wel hartstikke chagrijnig. Zijn wij ook met z’n allen. De meesten dan. Solidair als we zijn.

Ik heb een paar volbloed republikeinen in huis. Geen fanatiekelingen, wel lid van het genootschap, maar geen vergaderingen bezoekend of zo. Maar de gedachte spreekt ze aan. Ik ben een twijfelaar. Toen ik Willem Alexander op 4 mei zijn toespraak hoorde houden op de Dam dacht ik: “Dat doet ie goed.” Echt een koning waar je wat aan kan hebben. Al die familievrouwen om ‘m heen dat is niet verkeerd . Maar nu weet ik het niet meer zo. Die zijn een beetje teveel op de social media. En met Rutte heb ik medelijden, omdat hij verantwoordelijk is volgens de grondwet voor alles wat ze uitspoken, de koning voorop.

Koningshuizen…..overal is wel wat te ontdekken. Of het nou in het heden is of in het verleden. Vreemdgaan met halfbakken prinselijke kinderen als gevolg, dat komt en kwam nogal es voor. Gerommel met geld en verkeerde vrienden. Ga d’r maar aanstaan als regering van een land. Een president kun je ontslaan, als ie niet bevalt. Nou ja, moet ie geen Trump heten natuurlijk, maar een heel koningshuis? Ik heb altijd gedacht, dat een vorstenhuis stabiliteit bracht in een land. Iets dat er was om met trots naar te kijken, ook al zit er wat onrealistisch sprookjesgedoe omheen. Omdat ze naar buiten wat uitstralen namens hun land.

Moeten ze niet net doen of ze er niet bij horen. Je zou d’r republikein van worden, zeg…..

3 reacties op “Koninklijk…..

 1. Wieneke

  oktober 20, 2020 at 9:58am

  Ja, het was weer een leuke stunt van WA. Rutte wist ervan, maar dat is zo’n draaiende pleaser dat hij het wel goed vond. Ik ben van plan een stofjas voor hem te kopen, want hij lgaat nogal eens door het stof om sorry te zeggen. Er is momenteel gezeur over koninklijke salarisverhoging, over een domme foto, over een dure boot, iets met paleismeubels en een studerend meisje dat met haar 18e een enorm salaris krijgt. Dit terwijl er erg veel ontslagen zijn, bedrijven omvallen en de rest van de ellende, die dat virus veroorzaakt. Heel schadelijk allemaal.

 2. Els

  oktober 20, 2020 at 1:21pm

  Zoals ik al zei: Je zou d’r republikein van worden…..

 3. download

  januari 11, 2021 at 10:27pm

  It is immediately obvious to your readers that you are in this for money, and that can change everything. Angelique Vassili Newbill

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)