Volwassen…..

Elswhere.org is onlangs volwassen geworden. Met je eenentwintigste ben je dat toch? En zolang bestaat dit blog nu dus. 21 jaar. Ik schaam me d’r over, dat ik er te weinig mee doe. Dat is wel eens anders geweest, ik weet het. We maken ons wat bezorgd over de gezondheid van mensen in onze familie en dan komt er weinig van, omdat het niet logbaar is.

En ons leven is veranderd nu Kloris en ik verouderen. De activiteit is er een beetje uit. Niet tussen ons tweeën, hoor. We ruimen nog samen op, Kloris zorgt ervoor, dat er gerecyceld wordt, alles in de juiste afvalbakken gaat, zuigt nog stof, leest veel, computert enthousiast. Wandelt en fietst. Ik dus niet. Ik doe wat mijn hand vindt om te doen (uitdrukking van mijn moeder !) en zorg voor de was en zo. Maar we luisteren veel muziek.

Het feit, dat onze zoon zijn thuiswerkkantoor in ons huis heeft en we hem dus van alles kunnen vragen als ie tijd heeft, is een zegen, die we dagelijks tellen. Onze dokter zei laatst, dat mantelzorger het slechtst betaalde baantje ter wereld is en hij heeft waarschijnlijk het grootste gelijk van de wereld. Maar we hebben het ook gezellig met elkaar, dat scheelt. En we hebben geen hulp meer, behalve onze trouwe tuinman en de glazenwasser, die iets minder trouw is, want je weet nooit precies wanneer hij komt, maar dat is peanuts natuurlijk. Kloris zegt altijd: “Zolang ik de overkant maar kan zien !” Wij klussen dus zelf ons huishouden aardig op orde.

Aan de buitenkant van het huis moet nog wel het e.e.a. gebeuren, maar dat komt wel in orde op z’n tijd. We denken na over verduurzaming, zoals iedereen. Dat is niet gratis, ook dat. En je mag niet denken: het zal mijn tijd wel uitduren als je zo oud bent als wij nu zijn. Maar we denken ook dat het wel goed zal komen met wat er nog gebeuren moet.

Over onze gezondheid mogen we niet mopperen, d’r is wel wat, natuurlijk, zoals bij iedereen op leeftijd, maar we slapen goed en dat is het beste medicijn voor van alles. We letten op met wat we eten en drinken en ook dan kun je het best gezellig houden, hoor. Een matig mens is zijn vrijheid waard, zeiden ze vroeger. Tuttig, maar wel waar.

We verwarmen ook anders! De kachel is niet zo erg actief. We kleden ons warm. En dat helpt. Er waren truien, die ik nooit droeg, omdat ze veel te warm waren voor in een verwarmd huis. Die komen nu goed van pas.

Zoiets dus…..

We brengen onze tijd best aangenaam door. Ik kijk, zoals de mannen hier zeggen : “wijvenfilms” oftewel Jane Austen- en Brontë-verhalen die verfilmd zijn en detectives, waar een verhaal omheen zit, waarin het lijk niet prominent in beeld hoeft te zijn. Of ik kijk wel es wat mee zo hier en daar, maar we zijn verder redelijk selectief qua televisie.

Dus het gaat goed met ons en met Elswhere.org ?…..Tja, ik doe mijn best…..

3 reacties op “Volwassen…..

  1. Els

    oktober 16, 2022 at 11:50pm

    Bedankt Irene! Je leest me nog. Je bent een trouwe ziel !

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)