Misgestapt…..

We waren net een dag terug van onze mooie vakantie in Schotland en hadden het huis weer op orde na een actieve dag toen onze heer des huizes nog even dacht te gaan trimmen op zijn loopband. Die staat op zolder en daar loopt hij dagelijks heen met dat sportieve doel. Maar hoe het gegaan is, kan hij zelf niet vertellen, want hij weet er er niks meer van, maar hij is boven aan de trap waarschijnlijk misgestapt en de zoldertrap helemaal tot de eerste etage teruggevallen. Hij heeft een enorme klap gemaakt en is met z’n hoofd op de weliswaar beklede vloer gekomen, maar die is wel van beton.

Verder niks gebroken, maar zijn hele lijf is zeer pijnlijk gekneusd. Hij ligt nu dus in het ziekenhuis op de afdeling neurologie. Eerst in Deventer, omdat er in Apeldoorn geen plaats was, maar is inmiddels wel naar zijn woonplaats overgebracht, wat voor ons gunstiger is om hem te bezoeken.

Wat de gevolgen zullen zijn van deze val moeten we afwachten, daar kan het ziekenhuis nog geen voorspellingen over doen. Hij heeft bloedingen in zijn hoofd, heeft heel erge last van zijn gekneusde ribben. Eten en drinken gaat moeilijk, omdat slikken ook haast niet gaat.

Hij weet wel dat we er zijn, reageert op vragen, maar is erg doof en als je ook nog blind bent is dat een vervelend gebrek. Zijn hoorapparaatjes moeten steeds worden opgeladen natuurlijk en slapen doet hij veel, maar echt alert kun je hem niet noemen. Praat onduidelijk en is daardoor moeilijk te verstaan, maar antwoordt wel goed op vragen, je moet geduld hebben.

We zijn allemaal bezorgd om hem en afwachten is de boodschap. Hij is nu op de beste plaats waar hij kan zijn en we worden goed op de hoogte gehouden. We zien hem dagelijks, maar kunnen verder niks doen. Schone kleren brengen is het enige nuttige. Pffff…..

2 reacties op “Misgestapt…..

 1. Irene

  juli 6, 2023 at 3:38pm

  Lieve help wat een smak. Zorgen. Overal pijn, wat erg. Dat iets simpels als niet kunnen slikken een hoop impact heeft weet ik sinds kort (gelukkig had ik maar een heel klein dingetje, alweer over). Ik ervoer toen wel hoe onmisbaar ziekenhuizen zijn, met deskundigheid toezicht en verzorging (daar hou ik me normaal niet zo mee bezig maar nu besefte ik weer eens wat een goed volk daar werkt). Heel veel spoedige beterschap gewenst!
  (hou je ons een beetje op de hoogte als je tijd hebt?)

 2. Pim en Femke

  juli 9, 2023 at 2:13pm

  Lieve Els en verdere familie,

  Wat een schrik!!! Niet te geloven wat Jouke is overkomen! En dat zo direct na jullie Schotland vakantie. We duimen voortdurend en onze gedachten gaan uit naar hem, jou en verdere familie.
  Ik had Jouke of jou eerdaags zullen bellen voor een afspraak. Maar dat is nu even niet belangrijk meer, dat Jouke zal opknappen is ieders grootste wens!

  Heel veel sterkte gewenst,
  Pim en Femke

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)