Averij

Soms vraag ik me wel eens af: zou het aloude kofschip nog wel varen? Of zou het met averij ergens in een dok op restauratie liggen te wachten? Op geen andere manier is het te verklaren, dat er zo frequent wordt gerommeld met de voltooid deelwoorden, een “t” waar het een “d ” moet zijn en andersom, of soms allebei tegelijk. En nu heb ik het niet over een gehaaste e-mailer of een briefje van oma aan tante Sjaan, maar over gedrukte lectuur.

Ben ik de enige, die zich daaraan ergert? Overigens: als ergens iets wordt aangeboden en men schrijft: “Drie halen en u betaald er maar twee!”, dan ga ik niet eens kijken. Kan nooit wat zijn.

Zelfs in het taxatierapport, dat wij van een makelaar kregen betreffende ons huis, stond een dergelijke fout. Misschien ben ik gewoon allergisch…….

3 reacties op “Averij

 1. peter van hemmen

  januari 10, 2007 at 2:22pm

  Nee, u bent echt niet de enige. Ook ik erger met regelmatig aan de d’s en t’s en aan andere taalfouten. Zo las ik gisteren weer 2 keer in de krant en in een officieel stuk dat er alsmaar iets gebeurde, terwijl je toch heus almaar schrijft én uitspreekt.

 2. Sandra B.

  januari 1, 2015 at 1:12pm

  Ik vind het nog steeds lastig, maar doe wel mijn best om het goed te doen, vandaar is een meelezer prettig. Die haalt er eventueel nog een foutje uit.

  (Ik zou graag meer bij je lezen, maar hoe kan ik je volgen. Je, hebt facebook? )

 3. Rob Alberts

  maart 9, 2017 at 6:00pm

  Met het schrijven van mijn blog probeer ik mijn schrijfvaardigheid te verbeteren. Met de verhuizing van een aantal blogposts merkte ik dat spellingcontrole en nog eens nalezen er toch nog veel spelling- en schrijffouten in mijn blog zijn blijven hangen.

  Vreemd genoeg zijn er weinig lezers of reageerders die mij wijzen op gemaakte fouten.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)