Bruiloft

‘k Las bij mijn naamgenoot Whiskas, dat ze bruiloften leuk vindt. Ik ook. Wij zijn aan het begin van deze maand naar de trouwerij van een nichtje van ons geweest. Ze trouwde in Coevorden. Ons nichtje is van Koreaanse afkomst, geadopteerd samen met haar twee zusjes door mijn broer en schoonzus.

De meisjes hebben gestudeerd hier, zijn vanwege de “roots”, toen ze tieners waren, met hun adoptief-ouders samen, teruggeweest naar Korea, maar zijn behalve hun uiterlijk, zo Hollands als het maar kan.

Daarom was het heel bijzonder, dat de Koreaanse familie bij het huwelijk aanwezig was. Haar moeder, een zus en een broer. De laatsten met hun echtgenoten. Moeder was gekleed in traditionele kleding, een klein vrouwtje in het wit met mooi geborduurde randjes langs de jurk. Alleen de brĂșid was mooier!

De broer was de enige, die wat Engels verstond, dus was de communicatie moeizaam en van de plechtigheid hebben ze waarschijnlijk niet veel meegekregen. Ondanks dat de ambtenaar de gang van zaken in het Engels toelichtte en de broer verzocht een en ander te vertalen voor de familie. Dat hadden we wel eens willen horen! Maar hij knikte vriendelijk, zei “thank you”en deed het vervolgens niet!

Die ambtenaar was trouwens een bijzondere man. Behalve, dat hij zich dus in het Engels had voorbereid, was hij erg geestig en (we schrokken ervan!) hief hij aan het eind luidkeels een lied aan richting het bruidspaar. En dat in Coevorden. Leuk!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)