Test, test, test……

Zo testte vroeger mijn broer in het zaaltje waar ze optraden de geluidssterkte van z’n band “The Mysterians”! Voor mij wás het ook een beetje mysterieuze muziek, die ze maakten, omdat ik toen zelf nogal klassiek gericht was, mijn echtgenoot bezig was met zijn conservatoriumstudie en Cliff Richard al een woesteling was in mijn ogen. Het bandje speelde Shadows-achtige muziek met electrische gitaren en zo.

Bij gebrek aan oefenruimte repeteerden ze bij mijn moeder thuis, die al dat electriek met galm en versterkers en al, slechts één verdieping hoger boven haar hoofd had. Ze heeft zelfs nog goudkleurige artiestenjasjes genaaid voor de bandleden. Dat ze niet wereldberoemd zijn geworden heeft dus niet aan mijn moeder gelegen! Mijn broer bewoog zich met zijn muzikanten in het jeugdhonkcircuit. Ik was in die tijd het huis al uit, dus heb ik daar niet zoveel van meegekregen, maar ze hadden aardig succes. Omdat het Mysterians waren hadden ze ter versterking van dat effect allerlei enge skeletjes rond het podium hangen. “t Zag er goed uit. Mijn broer, die later in het onderwijs terecht kwam, maakt trouwens nog steeds muziek en heeft onlangs nog de muziek gemaakt, waarop zijn dochter op haar trouwdag de trouwzaal “binnenschreed”!

Gelukkig leerde ik later door mijn ega allerlei soorten muziek waarderen en kan nu zeggen, dat we zeer breed georiënteerd zijn en jaren nodig zouden hebben om al de cd’tjes ( sinds het Groot Dictee der Nederlandse Taal van gisteravond weet ik dat ik “cd’tjes” toch goed geschreven had, al had ik mijn twijfels op het moment zelf! ) die we hebben, te draaien. We zijn op elke stemming voorbereid. Heavy Metal ontbreekt, maar dat mag op onze leeftijd.

Wat zou een mens zijn zonder muziek? Aan mijn blinde man wordt soms de belachelijke vraag gesteld of hij niet liever doof zou zijn en zou kunnen zien.( Echt waar, mensen vrágen zulke dingen!) Hij heeft altijd z’n antwoord klaar, hoeft er niet over na te denken. Zonder muziek zou ik hem mogen begeleiden naar de dichtsbijzijnde 16-hoog flat. O nee, dat hoefde dan natuurlijk niet, die zou hij zelf wel kunnen vinden….!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)