Vogeltjesdans

de uil van Harry....?

Ze zeggen, dat januari een saaie maand is en misschien is dat ook wel een beetje zo. Omdat er in de tuin nog niet zo heel veel te beleven is, qua planten dan, want op de vogels kijk je je ogen uit! Zo spectaculair als die sneeuwuil in Limburg is het hier in de tuin allemaal niet, maar we beleven veel plezier aan de doodgewone heggenmussen. Die wonen met z’n naar schatting veertigen in onze heel brede heg. Het is net een flat, bewoond van onder tot boven. Het is een heel lawaai wanneer ze “in gesprek” zijn met z’n allen. Het lijkt wel een burenruzie, dat is wel eens vaker in een dichtbevolkte flat. Als we er langslopen om even naar de schuur te gaan, valt het gekwetter stil om verder te gaan als we de deur weer achter ons gesloten hebben.

Behalve deze permanente bewoners van onze tuin, komen er heel wat vogels buurten: roodbostjes, koolmezen, ’n vlaamse gaai, merels en tortelduiven. Ook vliegen er heel wat meeuwen rond, vooral als het koud is. Die zullen wel van het IJsselmeer komen, of zijn er ook stadsmeeuwen? Ik vind dat indrukwekkende vogels, hartstikke brutaal, maar met een prachtig vliegpatroon.

Ik heb voor m’n verjaardag, in november, een vogelvoederhuis gekregen, dat we midden op het terras hebben gezet, zodat de McFly goed te bereiken was voor de vogeltjes. Er wordt goed gebruik van gemaakt en zo komen samen we die saaie maand wel door.

Ze hoeven zich bovendien geen zorgen meer te maken over de aanwezigheid van een kat en dat vinden zij niet erg. Ik nog steeds wel, sinds deze zomer.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)