Buurpraatje

buurmannen

In de winter zie je je buren soms tijden niet. Hoogstens als je gelijktijdig wat afval naar de container brengt of als je toevallig tegelijk aankomt met je auto. Het gesprek beperkt zich dan meestal tot vragen naar elkanders welzijn en een opmerking over het weer. Zo van: “’t Is frisjes, hè? Ja, de dagen worden alweer langer, maar wie weet wat er nog komt aan kou!” Enzovoort. Wereldvraagstukken komen meestal niet aan de orde, daar is het te koud voor en je wilt wel graag naar binnen.Bovendien staat soms de deur open en je stookt niet voor de kat z’n viool.

Maar vanmiddag trof ik zomaar twee buurmannen tegelijk! Daar moet ik toch even verslag van doen.

Buurman H.: ” Hebben jullie ook last van vocht in de muur?” Buurman T. en ik:”Nee, hoor.” Buurman H.: “En het tocht ook bij mij!” Buurman T.: “Dan moet je eens kijken waar dat vandaan komt, met een brandende kaars bijvoorbeeld. Kun je zien welke kant ’t opwappert.” Buurman H.: “Ja, da’s wel ’n goed idee.” Buurman T.: “Steek de boel niet in de hens, hè!” Buurman H.: “Oké, maar hebben jullie ook last van muizen?” Buurman T. en ik samen: “Múizen?!” Buurman H.:”Ja, ik hoor trippel, trippel op zolder!” Buurman T.:”Dat zijn vogels onder de dakgoot, die hoor ik ook, maar die doen trip, trip!” Buurman H.:”Nou, maar ik hoor toch duidelijk trippel, trippel!” Buurman T.:”Als ik in de schuur ben en er zitten daar vogels op het dak dan hoor ik ook trip, trip.” Buurman H.:”Ik hoor écht trippel, trippel….” Hij maakt er met wijs- en midelvinger een “loop-“beweging bij.

Ineens kijkt hij ons aan en brult: “Wat ís dit voor gesprek? Ik ga naar húis!” Ja, het is echt lachen, hoor, met mijn buurmannen! Zo komen we de winter wel door met van die intelligente gesprekken!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)