Gewichtig doen

koetje

Onze personenweegschaal, die maar heel weinig gebruikt wordt voor het doel waarvoor hij is aangeschaft, namelijk het wegen van personen, komt bij het pakken van een koffer goed van pas. Die mag net als wij niet te zwaar worden. Het is een hele sociale weegschaal, die we hebben. Als je aan de voorkant met je voet tegen ‘m aantikt zegt ie: “Please, step on the scale”. Daarna is het een poosje stil, omdat hij uit moet rekenen hoeveel je nóu weer weegt. Dan noemt hij het gewicht, dat je niet horen wilt en zegt: “Have a nice day!” Of je dat ook hebt ligt natuurlijk aan de melding, die je net gehoord hebt. Omdat wij graag elke dág een nice day willen, wordt de weegschaal niet zo vaak gebruikt. Zo blijft het gezellig in huis.

Laatst was er ’s nachts boven Apeldoorn een behoorlijk zwaar onweer. Ineens klonk vanonder ons bed, waar de weegschaal staat: “Have a nice day!”. Zeer bizar, zo midden in de nacht. Ik heb niet zoveel verstand van electronica, maar waarschijnlijk kreeg het ding een pulsje of zo vanwege het onweer. We gaan nu wel anders met ‘m om, nog niet echt vertrouwelijk, maar eigenlijk moet “iets” dat zomaar uit zichzelf praat een naam hebben, op z’n minst.

We hebben jarenlang een wekker gehad, die ons ook alleraardigst wekte en zelfs na vijf minuten “Please, hurry!” riep. Die hebben we James genoemd, een echte butlernaam. Maar de weegschaal vertelt ons nu of onze kóffer overgewicht heeft en ook die wenst ie een “nice day”…..Aardig toch.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)