Webloggers kunnen het zo móói zeggen….

ik slijm even, moet kunnen!

Omdat ik voor veel webloggers een grote waardering heb, omdat zij wat ik denk, beter kunnen uitdrukken dan dat ik dat zelf kan en ik het van sommigen gewoon jammer vind, dat hun “publiek” dagelijks uit vrijwel dezelfde mensen bestaat, tenminste dat dénk ik, terwijl ze eigenlijk een groter publiek verdienen, ga ik vandaag maar eens slijmen. Dat doe ik eigenlijk nooit, want de beslijmde persoon wordt daar doorgaans niet beter van, maar omdat ie zelf bovenaan zijn site al zegt dat hij een arrogant weblog heeft, valt er, dacht ik, weinig te bederven. Ik weet, dat Actiereactie, want die bedoel ik, in het hoge Noorden woont. Dat zal wel Groningen zijn, waar wij zelf negen jaar “in stad” hebben gewoond en waar drie van onze vier kinderen geboren zijn.

Ik bewonder hem om zijn uitspraken, die je zó in een citatenboek zou kunnen onderbrengen. Ik moet soms zijn verhalen vaker lezen dan één keer om de diepere bedoeling te snappen, maar dat ligt aan mij en niet aan hem. Ik ga een paar van zijn uitspraken citeren. Ik heb ze door de maanden heen in willekeurige volgorde opgeschreven, ze nog net niet aan de muur geprikt of geborduurd op een stramientje, maar lees en denk erover na.

Het eerste dat mij trof was “Als er iets is, waar ik slecht mee overweg kan is het wel het niet lukken van het willen”. (Wie niet?) “Men moet niet eten van andermans bord” .(Valt in de gras-is-elders-groener-categorie!) “Het is beter te zwijgen dan te liegen”.(Deden dat maar meer mensen) Maar ook: “Zwijgen kan oorverdovend zijn!” (Ik weet van knallende stiltes!) “Ik ga liever dood, dan dat ik het eeuwige leven zou hebben!” (Eeuwig is érg lang, denk ik….) “Woorden in herhaling verliezen hun geloofwaardigheid”.(Hoe vaak zeg je niet : laat maar, als je weer eens niet bent verstaan of begrepen…) “U kunt mij het best achteraf spreken, want ik ben geweldig met woorden, wanneer het moment van belang voorbij is”. (Denk aan sollicitaties, examens, uitpraten van misverstanden, als je thuis bent weet je exact wat je hád moeten zeggen…) “Het is een misverstand te denken, dat de lengte van een dag afhankelijk is van tijd”.(Dagen kunnen kruipen, vliegen, te kort of te lang zijn, dezelfde 24 uur, gek toch?) En de laatste en een hele goeie in de context waar ik hem oppikte: “Het is een groot jammer, wanneer hij, die wel deuren wil openen, de tocht niet kan verdragen”. Ik bedoel maar, een weblogger, die van mij arrogant mag zijn, want hij zegt het toch maar érg mooi! Vind ik.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)