….oftewel: hier onderwijst men de jeugd!

lesje verkeersinzicht

Na een boodschapje in de stad, waarbij we onderweg nog gezellig allerlei bekenden tegenkwamen, praatje hier, praatje daar….liepen we weer terug naar de auto. We wachtten bij een oversteekplaats tot het voetgangerslicht groen was en staken over. Op het trottoir aan de overkant kwam ons een hooggehakte moeder met een meisje van een jaar of zes tegemoet. Op een holletje, want moeder wilde het groene licht nog halen.

De vrouw was al half aan de overkant terwijl het licht inmiddels rood was. Haar dochtertje bleef staan. “Kom nou!”riep de moeder. “Nee!” zei het kind. “Het licht is rood!” Met veel gemopper kwam de vrouw weer teruggesprint vlak voor het weer op gang komende verkeer langs. Het kind kreeg op haar donder, maar dat spreekt vanzelf: ze had tenslotte haar moeder in groot gevaar gebracht……! Dom kind.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)