Personeelszaken…..

ook Apeldoorn, maar hier schoffelen en vegen ze nog wel, hoor!

Maandag komt onze tuinman. Hebben jullie dan een park te onderhouden? Nee, dat hebben we niet. We hebben, zowel voor als achter, een kleine tuin, waarin zich echter veel onkruid ophoudt. Ik heb het idee, dat alle onkruidzaden van de hele straat, omdat we op een hoek wonen, bij ons in de tuin een boeiend en bloeiend bestaan vinden. Ook tussen de straatstenen van het openbaar trottoir rondom het huis, groeit alles welig.

Vroeger kwamen er nog wel eens mannetjes van de gemeente langs, die dat neuriënd weghaalden, shaggie draaien, leunen op de schoffel, je kent dat wel, maar dat ras is uitgestorven. En was het onkruid en straatgras nou maar met ze meegestorven, maar dat is niet zo. In de krant stond, dat de gemeente Apeldoorn zelfs niet meer komt vegen in de buurt. Nou, dan kunnen we dat schoffelen helemaal wel vergeten!

Als je je ergert aan zulke uitspattingen van de natuur zul je die zelf moeten weghalen. Dat wordt ons allemaal een beetje teveel, dagje ouder, hè, dan krijg je dat. Vandaar dat we via via aan een tuinman zijn gekomen. We hádden al een glazenwasser en nou ook nog een tuinman…

Ik heb moeite met mensen (nou ja, niet de mensen, meer met het feit dát) die, al worden ze betaald, iets voor je moeten doen in, aan of om je huis. Een soort personeel of zo. Ik ben daar niet voor in de wieg gelegd. Doe liever alles zelf.

Ik lijk daarin op mijn moeder, voor wie mijn vader op een gegeven moment liefdevol had bedacht, dat ze hulp moest hebben in ons grote gezin. Ze werkte zich de dag voordat “de werkster” kwam te pletter, want “wat moest dat mens wel niet denken?” Ze was niet geschikt als werkgeefster. Ik eigenlijk ook niet, maar de tuinman hoeft gelukkig niet in huis te zijn. Ja, voor de koffie, want dát weet ik wel van mensen, die iets voor je doen: je moet ze nat houden! Van binnen dan.

Onze tuin wordt vast netjes en de gemeentebegroting ? Die gaat helemaal kloppen als we zelf de stoeptegels laten schoffelen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)