Op de ketelbinkie-toer…..

de moeite waard!

Gisteren leuk op stap geweest. We zijn nog steeds lid van de personeelsvereniging van onze voormalige werkgever en bezoeken nog regelmatig de activiteiten, die door het bestuur worden georganiseerd. Zolang het geen bungyjumpen of survivaltochten in de Ardennen zijn kunnen ze op ons rekenen. Het leuke daarvan is, dat je behalve de nog werkzame collega’s ook de “ouwe hap” weer eens ziet en gisteren was een dagje Rotterdam een mooie gelegenheid om van elkaar te zien in welke staat van ontbinding iedereen verkeert. Dat viel trouwens reuze mee, want de hedendaagse oude garde weet uitstekend wat prettig leven is, een voorbeeld voor degenen die nog aan het aftellen zijn tot hun jaren van dolce far niente aanbreken. Met al die grijze en/of grijzende koppen leek het een bejaardenreisje te gaan worden, maar gelukkig was er ook genoeg jong volk om de gemiddelde leeftijd omlaag te brengen.

We vertrokken al vóór achten (en dat voor de zaterdag!), we hadden een leuke vrouwelijke chauffeur, die echter het centrum van Rotterdam niet écht leek te kennen en die met die joekelige reisbus nogal eens een bochtje draaide, dat door de verkeersdienst van de gemeente Rotterdam vast niet zo bedoeld was. Zoals in elke stad wordt ook daar gewerkt aan de wegen en dat was te merken. Onze chauffeur zat er niet mee, het was er een van de rechte lijn van a naar b, ze wuifde vriendelijk naar alle Rotterdammers, die op haar correcties moesten wachten en bracht ons naar hotel New York, dat gevestigd is in het gebouw van de voormalige Holland Amerika Lijn, en daar was de koffie. (Mijn opa heeft trouwens jarenlang als hofmeester gevaren voor de HAL!) Het gebouw is aardig in stijl gelaten en ik vroeg me af hoeveel emigranten vanaf die plek naar een nieuwe toekomst zijn gevaren. Er was een aardige expositie over het verleden van het gebouw en mooie foto’s.

Daarna werden we, naar de kade van de Spido gereden, waarvandaan we een rondvaart maakten door de havens. Lunchen deden we onderweg. Veel cijfers gehoord in vier talen, zoals dat hoort in een wereldhaven. Helaas ene oor in, andere oor uit, want eten, praten, luisteren en vooral kijken dat gaat allemaal moeilijk samen. We maakten daarna een rondwandeling onder leiding van een aldaar geboren en getogen Rotterdamse door Historisch Delftshaven. Dat was erg leuk. Dan zie je, hoe enthousiast mensen moeite doen om mooie dingen te behouden, die anders in de vernieuwingsdrift van een gemeente verdwenen zouden zijn. Onherstelbaar gewoon wég! Daar kunnen ze in veel steden een voorbeeld aan nemen, hoe ze dat daar doen.

Nou en toen mocht de meute de stad in, naar de Koopgoot, de Lijnbaan en waar je nog meer je geld kwijt kunt. ’t Was uiteraard werelds druk. Provinciaaltjes zijn we dan. Maar ja, wij hebben wel een Kruidvat, Hema, V&D, C&A, H&M, Blokker, Free Recordshop,Etos, dus daar hoef je niet voor naar Rotterdam. De Bijenkorf? Nee, die hebben we niet, dus óp naar De Bijenkorf! Leuke spullen, niet onze prijsklasse. Mooie kunstexpositie, niet onze prijsklasse. Leuke ideetjes opdoen, dat wel.

Aan het eind van de middag bracht de bus ons naar De Meern, waar we heerlijk hebben gegeten in Castellum Novum , een erg leuk restaurant. En als je niet zelf hoeft te rijden….! Gezellig, gezellig! Leuk dagje “gezellig weg in eigen land”!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)