Garantie…..

Goochem in '77

Dierendag was het vorige week al, maar ik vond bij het opruimen van een la een diploma, gedateerd op 8 oktober 1977. Het is van onze jongste dochter, die dat diploma verdiende door onze hond Goochem ter beoordeling aan te bieden bij een huisdierenkeuring op een Jeugddierendag. De keuring werd verricht door de VPKV, hetgeen Vaassense Pluimvee-en KonijnenfokVereniging betekent. Dacht ik, pin me d’r niet op vast, want zeker weet ik dat niet.Vaassen klopt wel, want daar woonden we toen.

De hond (of eigenlijk wij met z’n allen, want wij gaven hem tenslotte te eten en onderdak) behaalde het predikaat ZG oftewel Zeer Goed. Uitmuntend had ook nog gekund, maar een mens (dus ook zijn hond) kan niet alles hebben. Bovendien waren we import in Vaassen en niet van agrarische afkomst en zo’n keurmeester ziet dat, reken maar.

Ik denk, dat ik het diploma maar aan mijn schoonzoon ter hand stel. Dan heeft hij tenminste op schrift, dat zijn vrouw goed voor dieren zorgt, dus dat het met zijn kinderen ook wel snor zal zitten. Een soort garantiebewijs…..Waar een mens(je) al geen diploma’s voor kan halen, zeg! Maar ze zal er best trots op zijn geweest als 10-jarige dierenvriendin!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)