Uitstraling is in…..

charisma of niet?

Als er één woord in de mode is tegenwoordig is het wel “uitstraling”. Je zou eens moeten turven bij een woonprogramma op tv hoe vaak ze het woord uitstraling gebruiken. Je hebt nogal wat uitstralingen: rustiek, landelijk , dat is hetzelfde, geloof ik, modern, hightech, en niet te vergeten Toscaans, antiek ook. Daartoe moet je een kastje tot op de nerf kaalschuren, behandelen met verf, die er vervolgens weer afschuren, maar weer niet helemaal en dan krijgt het een antieke uitstraling.

Je moet je houten tuinmeubelen ook vooral niet in de teakolie zetten, want anders missen ze, verwaarloosd en wel, de “verweerde” vergrijsde uitstraling! Wie verzint zoiets? ’t Is wel makkelijk natuurlijk, je gaat het vanzelf wel mooi vinden als je d’r niks aan hoeft te doen en anders jammer dan. Ben je dus niet in de mode en ongevoelig voor uitstraling.

Volgende week kunnen we onze nieuwe auto ophalen en hier in huis hebben de mannen het er al over hoe ze het voertuig een sportieve uitstraling kunnen geven. Velgen, lampen, weet ik veel. Als de wielen maar rond zijn, denk ik dan.

Voor mij heeft uitstraling toch meer met mensen te maken. Levende materie, dat iets uitstraalt. Charisma noemden ze dat vroeger. Katten hebben dat ook: uitstraling en daarom hou ik van ze. Ze zijn soms státisch van de uitstraling! En verder: ik vind het ergens gezellig of niet, straal bezopen, dat gedoe met “uitstraling”…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)