Liberty…..

dan toch maar liever een Dinkytoy Cadillac voor 't jochie

Gisteravond zag ik op tv een reportage, die gemaakt was op een wapenbeurs in Amerika. Vaders liepen daar met hun zoontjes revolvers en geweren te bekijken en op te pakken, zoals ze hier over een Dinkytoys-verzamelbeurs lopen. Met dezelfde hebberige blik in hun ogen.

Er werden ook mensen geïnterviewd over wat ze van wapenbezit vonden. Nou, die was onontbeerlijk, zei iedereen, want hoe kon je anders de hooggeprezen Amerikaanse vrijheid behouden en huis en haard verdedigen? Nee, dat moest die domme Europese reporter goed begrijpen. Dat was een civil right.

En dan vinden ze het vreemd, dat er zo’n 29.000 mensen per jaar omkomen door ongelukken met wapens. Bijvoorbeeld doordat een vierjarige kleuter met de revolver van opa zijn broertje omlegt of omdat mensen vanwege een “conflict” elkaar overhoop schieten. Iemand komt te laat voor een examen, mag er niet meer in en schiet drie docenten dood! Op de gemiddelde highschool moet er ook niet een knulletje rondlopen, dat een onvoldoende heeft gehaald voor z’n tentamen, want hij komt het wel even regelen.

Als je dan ziet, wat een trammelant ze maken als je ergens rookt, terwijl je daar in eigen verantwoordelijkheid alleen jezelf schade mee toebrengt en je omgeving in ieder geval de vrijheid heeft om je te mijden of je een asshole te vinden. Een schutter ontloop je niet zo makkelijk. Beetje scheefgezakt, dat vrijheidsbeeld…….

1 reactie op “Liberty…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)