Naam-val…..

hoe zullen ze 'm noemen?

Je hebt als ouders best een verantwoordelijke taak als je een naam moet uitzoeken voor je op stapel staande kind. Vroeger was het makkelijk: de oudste jongen kreeg de naam van opa aan vaders kant en het oudste meisje die van oma aan moederszijde. Niks aan de hand, vaste prik, maar wel ruzie in de familie als het anders gebeurde, ontervingen zelfs.

Ik had Neeltje Tannetje moeten heten als mijn ouders de traditie hadden gevolgd. Vond mijn moeder niet zo geweldig en dus werd het Else. Vier letters waar ik wel dankbaar voor ben. Vooral Tannetje geeft me bezemsteelvisioenen en te erven viel er toch niks. Maar wrijving met oma heeft het destijds wel gegeven. Later weer bijgedraaid, maar toch.

Dat probleem hebben de meeste ouders niet meer tegenwoordig. Kinderen krijgen de prachtigste namen, waar je zonder meer beroemd mee kunt worden. Grappig is als namen, b.v. Engelse namen fonetisch worden: Maikel, Sjonnie, maar dat was vroeger ook al zo getuige Sjors en Sjimmie en hun rebellenclub, beroemdheden in hun tijd. Je zult trouwens Ratelband als vader hebben, zeg! Dan word je Tsjakkaalotte genoemd! Of dat moet niet waar zijn en weer eens een stunt van deze overspannen man, die ook nogal wat te stellen had met zoon Rolls, deze week.

Maar met dat al ben ik zeer benieuwd wat mijn dochter en schoonzoon hebben bedacht voor hun zoon, van wie ze dus al weten dat het een zoon w√≥rdt. Hij kan letterlijk vandaag (moet ze wel een beetje opschieten trouwens dus dat zal wel niet!) of morgen worden geboren. Of overmorgen….of over-overmorgen…of….poeh! Spannend!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)