Goed gedáán, jochie….!

smiley van de complimentenbond?

Vissen naar complimentjes, sommige mensen kunnen dat, maar ik kan er slecht tegen. Vooral als het zo opvallend gebeurt, dat je er niet omheen kunt en gedwongen wordt te reageren op een manier, die je eigenlijk niet wilt. Dat alles in verhouding natuurlijk, want ik prijs mijn kleinzoon graag de hemel in als hij een tekening voor me heeft gemaakt waarvan niemand weet wat het voorstelt. Dat soort complimenten bedoel ik dan ook niet. Daar is het woord “eerlijk” helemaal niet van toepassing, je kunt ongebreideld jokken, want het is niet de tekening die je prachtig vindt, maar de prestatie. Die is prachtig!

Verbaljam, die ik altijd met veel plezier lees , bij deze ’n compliment dus….., schrijft, dat met name firma’s het ook wel eens mogen horen als ze iets wél goed hebben gedaan in plaats van alleen maar klachten. Daar ben ik het helemaal mee eens. De Consumentengids publiceert ook van die kleine berichtjes met zo’n smiley er boven met positieve ervaringen van consumenten. Ik lees ze altijd het eerst, want dat vind ik leuk. De firma met naam en toenaam genoemd, omdat ze dat verdienen. De “Stekeligheden” op de achterkant van het blad: die berichten zijn altijd véél langer, maar daar zijn ze dan ook Consumentenbond voor natuurlijk. Het televisieprogramma van de Tros Radar deelt ook altijd warme en koude douches uit. Ik vind de warme áltijd leuker ( en in het echt ook veel aangenamer!) Het werken op een klachtenbureau moet trouwens deprimerend zijn.

Er zouden toch eigenlijk ook geen speciale “dagen” nodig moeten zijn voor secretaresses, mantelzorgers, vrijwilligers en voor weet ik wie nog meer, omdat ze genoeg belangstelling, schouderkloppen en bossen bloemen krijgen om het “gewoon” vol te houden. Voorlopig maar zoals VJ het zegt:”Niet alleen klagen, óók complimenteren. Dat zouden meer mensen moeten doen!”

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)