Noten voor het goeie doel….

noot aan de man?

Mijn man vormt samen met een vriend een muzikaal duo. Saxofoon/klarinet en “toetsen”. Het blazen gaat zonder meer ambachtelijk, het beroeren van de toetsen kan een piano betreffen, of zoals vandaag een vleugel, of een instrument dat electronisch zijn klanken voortbrengt. De heren kunnen alle genres aan. Vanmiddag werkten ze mee aan een charitatief concert in de Doopsgezinde Kerk in Zwolle ten bate van blindeninstelling Bartiméus. Die kerk ligt in een heel leuk historisch straatje, de Wolweverstraat, in het centrum van Zwolle. Je kunt er vanwege de vergunninghouders met geen mogelijkheid je auto kwijt, maar die is dan ook niet historisch. Eindje lopen dus, want het was ook nog eens koopzondag.

Het concert was leuk en afwisselend. Er deden veel (vaak blinde) amateurmuzikanten aan mee, maar ook beroepsmusici en zo liep het repertoire van Ravel, Honegger tot aan De Postkoets van de Selvera’s op twee blokfluiten. Dat lijkt raar, maar het was gewoon erg aardig. Vonden die beroepslui ook.

Waar ik wat moeite mee heb, ondanks de perfecte organisatie door de Juniorkamer, een serviceclub van jonge ondernemers, en de NVBS (Ned.Ver.v.Blinden en Slechtzienden) is de bestemming van de opbrengst van het concert: Bartiméus, een grote landelijke instelling. Die zou dat toch niet nodig moeten hebben, zo’n druppeltje op een gloeiende plaat? Ja, de afgevaardigde van Bartiméus zei in een dankwoord, dat het geld een goede bestemming zou krijgen, het was zo’n vierduizend euro. Dat is ze geraden ook, zeg!

Het is belangeloos georganiseerd door de Junioren en de NVBS-mensen, is behoorlijk gesponsord door Zwolse bedrijven, de muziek werd gratis gemaakt en nog goed ook, de toegangskaarten waren m.i. behoorlijk aan de prijs dus ik heb er een beetje een “liefdadigheidsgevoel” bij, dat niet meer van deze tijd zou moeten zijn voor een instelling, die zich in Nederland bevindt. Ik gún het ze wel, hoor, maar ik weet andere doelen, die…..nou ja, de muziek was het meer dan waard, dat wel.

1 reactie op “Noten voor het goeie doel….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)