Vroeger kwam hij later….

sint mkb

Gôh, zaterdag staat ie alweer op de kade: Sinterklaas. Zijn route door Apeldoorn stond afgedrukt in de krant, want ze zijn hier zo aan de wegen aan het werk, dat hij, wil zijn paard niet verzanden in de opbrekingen, wel even moet weten waar hij langs moet, deze beschermheilige van de middenstand. Hij komt wel steeds vroeger aan om Nederland aan te zetten tot het kopen van cadeaus en snaaierij, dat trouwens al vanaf begin oktober in de winkels ligt.

Sint heeft zich in Amsterdam een nieuw kloffie laten aanmeten door Frans Molenaar. Het was zijn derde pak in 64 jaar dus het mocht wel eens. In Spanje verslijt hij natuurlijk alleen maar zwembroeken. Wij zullen de nieuwe outfit in Apeldoorn wel niet te zien krijgen, daar heeft hij z’n provinciepak aan. Vanwege de rommel hier vind ik dat trouwens wel verstandig, al dat zand….

Nou, en dan gaan we er maar weer aan geloven, samen met de kleuters. Tijd en plaats vaststellen voor de viering met de familie. Ik vind het een leuk feest, zonder meer, maar beklaag de juffen van speelzalen, crèches en kleuterscholen, die vanaf de volgende week de kindertjes moeten beschermen tegen teveel sinterklaasindrukken. Hopelijk samen met de ouders. Vanaf 1 december in de zenuwen is toch vroeg genoeg?

Weet je wanneer in Deventer Sinterklaas aankomt? Op 5 december! En dat staat nog in de gemeentewet ook, niet eerder!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)