Het rolletje drop van Jeroen……

veilig voor de lijn!

Soms, als ik er op tijd aan denk, kijk ik op BNN naar “Storing”, het praatprogramma van Jeroen Pauw, die ik een goede interviewer vind. Hij vraagt door en maakt het zijn gasten niet al te makkelijk. Gisteren had ik het idee, dat hij niet wist wat ie d’r mee aan moest. In de vooraankondiging leek het erop, dat hij Annemarie Jorritsma in de uitzending had en ik wou wel es horen wat die mevrouw te vertellen had. Maar hij bleek imam Haselhoef en Winnie de Jong aan de biljarttafel te hebben. Ik ben wel blijven kijken, maar interessant was het niet.

De imam kijkt broeierig voor zich uit en heeft rare ideetjes over het oplossen van het cellenprobleem. Stoute allochtonen moeten voor een poosje het land uit. “Waarheen?”, vroeg Jeroen. “Mogen ze zelf kiezen”, zei de imam “maar ik dacht aan de Kaaimaneilanden”. Het verblijf moeten ze wel zelf betalen, maar het vervoer moet de overheid voor z’n rekening nemen. Over dat zelf mogen kiezen van hun verbanningsoord zei Jeroen, dat je door het jatten van een rolletje drop dan een aardige vakantie zou kunnen regelen!

Winnie was als van ouds een beetje manisch bezig en kreeg naar mate ze drukker ging praten meer last van haar accent. Wat die nou precies wil is mij niet duidelijk geworden. Ik vind het zonde van de zetel die ze bezet houdt in de kamer, maar dat is een kwestie van nog even, denk ik.

Vreselijk geërgerd heb ik me aan die blinde, Vincent Bijloo, die van zijn blindzijn z’n beroep heeft gemaakt. Hij had een verhaal over de Cliniclowns, voor wie de KRO zaterdagavond een actie heeft gevoerd. Over de kwaliteit van dat programma kun je je gedachten hebben, maar zoals hij de actie en de Cliniclowns tot aan de grond toe afbrak, dat was meer dan ergerlijk. Bot, grof en niét geestig, deze “cabaretier”.( Of ie beledigd was dat hij niet gevraagd was? ) De Cliniclowns hebben hun nut bewezen bij de kinderen. Arjan Ederveen en Tosca Nifterink hebben ze trouwens wel eens wél geestig geparodieerd. Vincent Bijloo is een clown met een kunstje, dat we zo zoetjesaan wel kennen. Van mij mag ie naar de Kaaimaneilanden. Zélf betalen natuurlijk. Mama is boos.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)