Het staat in de sterren….

astrologica.....

Mijn zusje in Australië is jarig op 20 januari. Horoscoopsgewijs is ze dus een grensgeval. Ze kijkt naar wat de Steenbok haar te bieden heeft én naar de Waterman. Ze mailde me, dat ze er (natuurlijk! kóm, zeg!) niet in gelooft, maar toch even de jaarvoorspelling had gelezen in een blad, van een “gerenommeerde” astroloog.

En ze verkeert nu in de grootste verwarring, zegt ze, want de Steenbok krijgt een moeilijk jaar, waarin ze heel zuinig moet zijn met geld en de Waterman wordt aangeraden toch vooral de bloemetjes buiten te zetten en veel te reizen. Dat is geen zuinig advies. Bovendien wordt haar voorspeld, dat “iemand uit het verleden zich met haar komt verzoenen”. Ze heeft net met haar vriend gebroken en begint zich nou juist wat comfortabeler te voelen in haar leven als single en van haar mag ie wegblijven, die vriend. Vooropgesteld dan dat het déze vriend is, want ze had er wel meer “in het verleden”. Straks staan ze in de rij voor de deur, weet je veel!

Ik lees ze, ondanks dat ik er (natuurlijk! kóm, zeg!) niet in geloof, ook altijd, die horoscopen. Dat doe ik dan voor elk lid van de familie. Soms breng ik ze op de hoogte van de uitkomst, maar eigenlijk alleen als ze er financieel op vooruit dreigen te gaan of zo. Met ellende belast ik ze niet. Dat ze moeten uitkijken in het verkeer, op hun gezondheid moeten letten en ruzies bij moeten leggen, nou, dat weten ze zelf ook wel.

Bij Lars stond afgelopen week, dat het hem, op maatschappelijk gebied, even niet meezat en dat is wel opmerkelijk natuurlijk, maar het kwám goed! Dat geloof ik ook wel zonder horoscoop. Die dingen worden zo vlak en slim geschreven, dat iedereen er wel iets kloppends uit kan halen. Dat Steenbokken deze week gezellige tijden met hun familie gaan beleven en worden verwend, dat lijkt me heel logisch als je jarig bent.

Mijn zus zegt, dat ze gewoon van beide sterrenbeelden er het gunstigste uitpikt. Ze gelooft er toch niet in dus dat kan makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld de bloemetjes buiten zetten en een ander laten betalen. Is dat zuinig of niet? Helemaal niet moeilijk…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)