Jeugdwerk…..

geen Hema-worst....

We hebben geen debatten gevolgd , alleen vanavond die van het Jeugdjournaal. Ze deden het wel leuk, de lijsttrekkers. Bekentenissen van hun jeugdzonden zelfs. Marijnissen had zelfs wel eens een boek gepikt in zijn jonge jaren. Ze willen tegenwoordig de kinderen ook graag aan het lezen hebben dus echt een goed voorbeeld was ie niet. Maar jat-technisch gezien is het wel een knap staaltje natuurlijk, dan is kauwgom of een rolletje drop maar een makkie. Het was wel komisch allemaal.

Toen na afloop de kinderen gevraagd werd een t-shirt van een bepaalde kleur aan te trekken en daarmee hun keuze bekend te maken áls ze hadden mogen stemmen en daarmee achter de desbetreffende lijstaanvoerder te gaan staan, had Zalm er een beetje weinig bij zich. Maar dat kan aan de camera-opstelling hebben gelegen.

Freek de Jonge was later op de avond, toen alle kinderen in dromenland waren, meesterlijk in zijn verkiezingsconference. Vooral zijn slot”preek” zat goed in elkaar, vond ik. En hij gaf alle partijen er eerlijk evenveel van langs, alleen die Bos rode rozen aan het eind van het programma maakt hem weer verdacht!

Dat we, terwijl we naar hem keken en luisterden, een toastje Zalm aten was puur toeval. Goedkoop in de aanbieding deze week, inderdaad……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)