Roeping…..

colourful

Er lijken verdorie wel geen andere onderwerpen meer te bestaan dan de politiek. Vorige week hadden we tenminste Barney nog, ook Haags. Ik wou nog weten of die het zou redden ook, die pijltjesgooier. He made my (Sun)day.

Maar nu is er alleen maar politiek. Moet ook over gepraat worden, weet ik wel, maar het probleem is, dat ik niet zwevend ben. Ik weet het al en hoef niet meer overtuigd te worden.Ik zie heus wel de onvolkomenheden van de partij van mijn keuze, maar er is er niet één, die geen onvolkomenheden heeft. Ik kan dus kiezen wat ik koos en dat is een rustig idee. Hoef niks te volgen aan debatten, even het nieuws luisteren en je bent weer bij.

Ik vind het verhipte jammer voor Amsterdam dat ze een goede burgemeester dreigen kwijt te raken, omdat die zich “geroepen” voelt het partijbelang te laten voorgaan. Alsof het geen partijbelang is, dat onze hoofdstad een stabiele leider heeft, die gezien is in zijn stad. Maar een roeping heeft ook wel wat natuurlijk. Al dan niet laat. Wie de partij dán had moeten roepen, ja, dat weet ik ook niet, hoor! Dus waar heb ik het over.

De maand januari is meestal niet zo opwindend dus geeft die verkiezingshappening wel een beetje leven in de brouwerij. Als we woensdag weten hoe het allemaal heeft uitgepakt, dit gekrakeel, dan begint het eigenlijk pas. Dan moeten de mannetjes en vrouwtjes worden uitgezocht en hopelijk hebben we er daar genoeg goeie van. Dat was de vorige keer een beetje het probleem en het wordt tijd voor serieuze mensen met oog voor het lándsbelang.

En dan maar kleuren mengen, paars is toch geen mode meer, maar grijs en kleurloos ook niet. Dát hebben we nou wel gehad….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)