Britse bak…..

stokoud...

In Engeland hebben ze hart voor de mensen en vooral voor de bejaarden. Want zelfs als je crimineel bezig bent geweest als ouwe knar wordt er goed voor je gezorgd. Ik las, dat de gevangenis van Portsmouth stoeltjesliften langs de trappen heeft laten aanbrengen in een vleugel van het gebouw, dat de bewaking een speciaal op ouderen gerichte verpleegkundige training heeft gekregen, dat er bejaardengymnastiek wordt gegeven en dat er spelletjes voor ouderen worden georganiseerd. Ik bedoel maar.

De reden, dat er zoveel oude mensen daar zitten is, dat hun pensioen dusdanig is, dat ze in misdaad en met name fraude hun toevlucht zoeken om een en ander aan te vullen. Al die aanpassingen zullen wel goedkoper zijn dan te zorgen dat mensen zich op hun oude dag financieel een beetje kunnen redden.

Ik heb trouwens nog niet zo heel lang geleden een reportage gezien van een Brits bejaardenhuis, waarbij een mevrouw van 89 op een zolderkamertje woonde in een villa-achtig huis. Ze kwam nooit beneden, want ze kon geen trappen meer lopen en een lift was er niet. Ze zag erg weinig mensen, want ook het verplegend personeel zag al die trappen niet zitten. De enige keer, dat die mevrouw de begane grond zal bereiken zal dus wel tussen zes plankjes zijn.

Dan kun je inderdaad beter fraude plegen daar, want dan word je in de watten gelegd. Kom, ik ga zo mijn AOW maar eens verbrassen……….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)