Calimero…..

AGOVV-Feijenoord....

Sportief Apeldoorn staat op z’n kop. Waarom? Nou, AGOVV gaat voetballen tegen Feijenoord in de strijd om de Amstelcup! Volendam en VVV zijn al verslagen en nu Feijenoord nog even. Er gaan zo’n 48 bussen naar de Kuip, gevuld met AGOVV-supporters, maar ook met Feijenoordfans. Dat schijnt gewoon te kunnen. Op de heenweg dan.

Er zijn ook drie bussen met AGOVV-sponsors, want die lui kun je natuurlijk niet mengen met het gewone volk. Als die voetballiefhebbers zich niet gedragen, als ze heel erg zouden verliezen bijvoorbeeld, dan loopt de sponsoring gevaar en ze moeten nog een nieuwe tribune. Het moet voor de sponsor gezellig blijven met een hapje en een drankje.

In de krant werden wat notabelen geïnterviewd, zoals burgemeester De Graaf, die je dan ineens gewoon Fred mag noemen. Onze burgervader zegt “dat onze mannen zullen vechten als leeuwen om het verlies beperkt te houden”. Dat klinkt heroïsch, maar ook behoorlijk realistisch.

We hebben Feijenoord elk jaar wel ’n keertje hier voor een oefenwedstrijd. In 1999 wonnen ze met 1-4, in 2000 werd het 0-4, in 2001 was de uitslag 0-6 en vorig jaar waren ze echt goed: 0-7. Nou, het schrikt de Apeldoorners niet af. Menzo, de trainer zegt: “Ach, die jongens moeten genieten van de wedstrijd, van het feit dat ze in de Kuip spelen, niet met z’n elven het doel dichttimmeren, maar vooruit voetballen, want daar komen de mensen voor”.

Als ze dat voor elkaar krijgen lijkt het me wel leuk te worden voor iedereen, want van hun clublied moeten ze het niet hebben. Het “hand in hand” kent iedereen, maar er zullen toch geen mensen zijn, die vol overgave op de tribune zitten te zingen: “Makkers, zingt nu al tezamen voor onze club een luid ‘hoezee’ “en “op dan makkers, staalt uw spieren, brengt uw club in veil’ge ree”. Dat is de tekst, die AGOVV in z’n clublied heeft staan. “Kameraden” …nou ja…kán nog. Maar “makkers”? Net als het Wilhelmus: in de revisie met dat lied!

Ik hoop, dat ze het een beetje gezellig hebben woensdag, de provincialen tegen de Randstadters…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)