Be-moeilijk…..?

lid van de Belgische mafia...

Ouders on line is een website, waar deskundigen, vaak zélf ouders, adviezen en meningen geven over onderwerpen die te maken hebben met het hebben van kinderen. Forums zijn er ook en het lijkt me prettig om te merken, dat je niet de enige bent die z’n kind niet zindelijk kan krijgen of dat er meer kinderen zijn die om de haverklap hun bed uitkomen. Goeie site.

Een leuke tip vond ik bij de rubriek voor moeders die kinderen combineren met een baan. Dan moet je een goedgeorganiseerd huishouden zien te krijgen. Er stond:”Laat je schoonmoeder eens een paar uur oppassen. Geheid, dat ze zich gaat ergeren aan de rondslingerende was en die gaat opvouwen. Vergeet niet extreem dankbaar te zijn, want dan doet ze het vaker”. Of iets van gelijke strekking.

Moeilijk onderwerp. Ik ben zo’n (schoon)moeder en ik mág niet eens wat doen. Ik zie van alles te doen, maar mijn dochter wordt er kriebelig van. En heus waar, ik denk écht: “het is hún huis, zij leven er in, bemoei je er niet mee!” En het is ook geen kritiek, want ze hebben het beredruk met dat kleine volk. Maar ik ruim in een kwartier een kamer op, gegarandeerd. Soppen is een ander verhaal. Ik ben meer van het optische: ziet het ’t er een beetje gezellig uit.

Je moet dus leren er een middenweg in te vinden. Stiekem opruimen is verhipte moeilijk, want niet teveel, want dan valt het weer op. Ach, het zou niet zo gevoelig moeten liggen.

Nou ja, oma kan geweldig voorlezen, weet alles van Dikkie Dik, Nijntje, Kabouter Plop, kan puzzelen en Bob de Bouwer-kleurplaten uitprinten en kleuren…En eerlijk is eerlijk, dat is wel leuker dan opruimen!

1 reactie op “Be-moeilijk…..?

  1. karin

    maart 10, 2003 at 11:50pm

    hola, moeder, je hebt twee dochters en deze heeft een bijzonder opruimerige man. Maar als je je verveelt en even wilt komen voorlezen of kleuren of puzzelen ofzo ben je van harte welkom!
    (En ouders online is inderdaad een site waar ik vrijwel dagelijks kom, je mot toch wat met je onzekerheden als moeder)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)