Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen, in Apeldoorn is altijd wat te doen……

kssst!...wegwezen!

Vanmiddag in de stad wemelde het van de overvalwagens, politieagenten en dan niet van die gewone, nee, échte ME-ers! Wat wij van ze gezien hebben was, dat ze gein stonden te maken, sigaretjes te roken en wat te drinken hadden. Geen actie dus, want dat hebben we net gemist.

Het verkeer was nog wel een zooitje, maar gelukkig mochten we van een gestresste verkeersregelaarster wel de parkeergarage in. Wat was er nou allemaal aan de hand in Apeldoorn?

Nou, vorige week kreeg op democratische wijze de Nederlandse Volks Unie, een extreem-rechtse club, toestemming van de gemeente voor een demonstratie tegen teveel islam in Nederland. Lieden, die tegen die demonstratie waren en die ook wilden voorkomen waren “Dwars!”, een jongerenafdeling van Groen Links en de “Anti Fascistische Aktie”. Groen Links had wel toestemming om te demonstreren en de AFA niet, hoewel ze allebei hetzelfde wilden.

De burgemeester en de hoofdcommissaris van politie vonden dat ze niet konden instaan voor de veiligheid van het volkomen óngeïnteresseerde Apeldoornse winkelpubliek en een uur voor de demonstratie kreeg de NVU te horen, dat het feest niet doorging. Ja, en hoor es, iedereen had erop gerekend van beide kanten dus dat kon natuurlijk niet goedkomen! Rellen bij het station, tien arrestaties (een te behappen aantal), er werd wat met stenen gegooid en over de rails gelopen. kortom, dat was nog eens wat anders dan het Prijzencircus van V&D!

Een eenzame wel-geïnteresseerde Apeldoorner had nog een spandoek gemaakt tegen die rechtse jongens: “Het zal je kind maar wezen: geen geheugen en blind”. Daar is over nagedacht.

Aan het eind van de middag werd er omgeroepen dat er soep was bij het station voor de liefhebbers. Kijk, en dat vind ik dan weer zo gezellig, hè? Dan valt het allemaal toch nog mee. De politiepaarden ( wel zes) zijn er weer eens even uitgeweest, ook niet meer gebeurd sinds Sinterklaas. De helicopter boven het centrum, het leek verdorie net echt allemaal.

De NVU zegt, dat ze over twee weken terugkomen. We zullen de hekken van de Apenheul vast voor ze openzetten……

4 reacties op “Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen, in Apeldoorn is altijd wat te doen……

  1. karin

    maart 9, 2003 at 10:57pm

    Moest al dit spannends via het journaal horen, heb weer een boel gemist. Ik had de voorbereidingen natuurlijk al wel in de krant gelezen, maar toch. Apeldoorn, spannende stad!

  2. els

    maart 23, 2003 at 2:29pm

    Bedankt, Sabine! Eén lettertje maakt het verschil!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)