Dief van ándermans portemonnee!

de moeite?

Gelatenheid, dat is het woord, dat het eerst bij mij opkomt als ik lees, dat er rugzakken, fietsen en tassen worden gejat bij diverse webloggers, die daarover berichten op hun sites. Ik heb bewondering voor hun motto:”Pick yourself up, dust yourself off, start all over again!”. Knap, hoor! Ik zou verschrikkelijk van slag zijn als het mij overkwam, dat weet ik wel.

Maar Merel haalt een ander paspoort, blokkeert haar bankpassen en gaat tóch op vakantie zoals ze van plan was. Luna koopt een nieuwe fiets van een andere kleur, zet nieuwe sloten in haar huis en het leven gaat weer verder. Wellicht de enige manier om het hoofd te bieden aan dergelijke gebeurtenissen.

Maar ik wil toch niet leven alsof de aantasting van je privacy, want dat is het toch als er iets van je gepikt wordt, ze hebben met hun fikken van je spullen af te blijven, een soort natuurverschijnsel is. Net zo onvoorspelbaar en niet te beïnvloeden als de eerste de beste regenbui. Daar kun je je nog tegen indekken door een paraplu mee te nemen.

Maar helaas, het is vervelend en noodzakelijk om maatregelen te nemen als je zelfs maar even de stad in wilt. Geld en passen op je lijf dragen, geen tas mee en zoals in mijn geval een stevige man naast je, die, zoals hij zelf zegt, wel zo blind is als een bezem, maar daar zie je niks van zo gezellig verstrengeld als wij er altijd bijlopen. Met áls er al een tas mee moet die tussen ons in.

Er is ons dus, even afkloppen, eigenlijk nog nooit iets onoverkomelijks overkomen. Dan moet je die vijf fietsen, die gestolen zijn gedurende de middelbare schooltijd van ons vee, effe niet meerekenen natuurlijk en o ja, die autoradio! Daar hebben we nog een halve ochtend “gelaten” voor op het politiebureau gezeten om aangifte te doen. Nog een brief van slachtofferhulp gekregen ook achteraf of we er trauma’s aan hadden overgehouden. Nee, hoor, we waren nog wel een stuk jonger toen. Dan kun je, hoewel je minder hebt, meer hebben. Dát zal het zijn……

4 reacties op “Dief van ándermans portemonnee!

 1. Riet

  maart 21, 2003 at 8:16pm

  Voor alle zekerheid ga ik me ook zo’n blinde bezem aanschaffen.

 2. Neneh

  maart 24, 2003 at 9:54pm

  Nu schrijf je over een bezem! Bij mij is de bezem gestolen. Na jaren trouwe dienst bij de voordeur was het een week geleden raak. Weg bezem…..

 3. els

  maart 25, 2003 at 1:14am

  En er ligt niet eens sneeuw!Anders had je er nog een sneeuwpop op aan kunnen kijken. Schande, wie pikt er nou een ouwe trouwe bezem? Sterkte met de nieuwe!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)