Dier-baar….

iemand moet het doen....

Bij de post zat het blad van de Dierenbescherming, een vereniging die we van harte steunen. Er stond deze keer een gloedvol betoog in over het feit, dat iemand in Breda zijn hond had doodgeschopt, omdat het beest “iets” gedaan had in huis.

Voor die hond, die heette naar een beruchte Newyorkse buurt, Bronx en dat zegt wellicht iets over z’n baas, is een stille tocht gehouden. En de discussie was nu of dat overdreven was. Op radio 2 had de schrijver van het stuk gehoord, dat er geopperd was nu ook maar een tocht te gaan houden voor alle begonia’s, die bij de watersnood in ’53 het leven hadden gelaten. Kortom, het werd belachelijk gemaakt.

Nu wil ik voorop stellen, dat ik niet meegedaan zou hebben aan zo’n happening, omdat daar sentimenten bij komen kijken van een soort die mij niet ligt. Fortuynerig, zal ik maar zeggen. En je zou trouwens een tocht moeten houden voor de báás van de hond, want die is er erger aan toe en er moeten beslist wetten en mogelijkheden komen om dergelijke figuren aan te pakken.

Zoals je een winkelverbod hebt bij winkeldiefstal, een verbod om ooit nog een huisdier te mogen houden. Als je je kind niet goed verzorgt word je ook de ouderlijke macht ontnomen. Zoiets dus.

Vanmiddag in Amsterdam bij de demonstratie zal het er niet stil aan toegaan, maar net als Lcs van Chchchanges heb ik hevige twijfels. Wel voor, niet voor, ik weet het niet. Er lopen teveel dingen door elkaar. En waren die Amerikanen nou maar niet zo arrogant! Ik kan dat hoofd van Bush niet meer zién! Bij Saddam denk je nog:”Zou ie ’t wel echt zijn?”Maar bij Bush weet je het verdorie zéker!

Om de indruk van een “ontspannen” sfeer te scheppen is hij gistermiddag naar z’n buitenverblijf gevlogen om weekend te houden, zei Charles Groenhuysen in zijn commentaar. Daar kan hij zijn haar lekker in de war laten zitten en gaan wandelen met z’n hond. En zondag naar de kerk, want dat moet ook gebeuren. Bidden voor de vrede en zijn fellow-Americans……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)