Ludieke kunst…..

top of the plops....

Mijn kleinzoon van drie kan een kunstje. Hij doet zijn wijsvinger aan de binnenkant van zijn mond en laat dan zijn wang “ploppen”, tenminste: dat is de bedoeling. Hij vindt zelf, dat het niet voldoende geluid maakt dus versterkt hij het effect door ook nog eens met z’n tong te klakken. Hij nodigt iedereen die hij tegenkomt uit om het hem na te doen. Opa is een topper, die kan het heel goed: het knált er uit! Oom Niels is ook niet slecht, maar Stijn wenst het niet binnen de familie te houden, zijn kunst.

Dus vertelde zijn moeder, die zich heus maar een heel klein beetje loopt te schamen, dat er toch wel erg veel leuke mensen zijn. De caissière van de supermarkt kan het en die van de Intratuin ook. En de man van de Formido, waar ze vanmiddag even waren om speelzand voor zijn zandbak te halen. Allemaal zwaar getalenteerde ploppers. Alleen oma kan d’r echt niks van, maar die vindt het dan ook geen gehoor en al helemaal geen gezicht…..!

1 reactie op “Ludieke kunst…..

  1. Riet

    maart 28, 2003 at 6:45pm

    Als je 3 bent kun en mag je iedereen vragen om te “ploppen” dat is het leuke hiervan. Schattig zo’n ventje ik zie het voor me!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)