Met huid en haar….

vet gaaf....

Doorgaans ben ik blij met een cadeautje. Iets krijgen waar je niet om gevraagd hebt en dan ook nog gratis ( je blijft een Hollander, nietwaar?) is meestal best leuk. Er is één uitzondering die, althans bij mij, ergernis oplevert.

Er zitten tegenwoordig in met name vrouwenbladen proefzakjes met shampoo, anti-rimpelcrème, vitaliserende vitaminesmeersels en weet ik wat nog meer, vastgeplakt op een binnenpagina. Als je ze wilt verwijderen beschadig je het blad. Dat vind ik niet leuk. Bovendien: ik kan ze niet weggooien, die zakjes! Dus liggen ze in de rondte op de wastafels in huis en bij de douche. Vooral onder de douche blijkt dat je ook nog eens een schaar nodig hebt om zo’n zakje open te maken, omdat openscheuren met natte glibberige handen niet lukt.

En wás ik nou maar niet zo “van voor de oorlog” dan mikte ik ze gewoon weg of liet ze zitten in het blad, maar dan denk ik weer, dat ’t dan niet bij het oud papier kan. Kortom, klein leed waar ik niet om gevraagd heb. En denken ze nou, dat ik na gebruik van enkele milliliters van zo’n verpakkinkje naar de winkel sprint om dat spul te kopen? Want ik neem toch aan, dat je wat meer nodig hebt om resultaat te zien!

De oude vertrouwde blauwe ronde doos met Nivea, al jaren te gebruiken bij alle huidproblemen heeft onder andere gezelschap gekregen van Nivea Bath Care met aquasoftformule, melkproteïnen en vitamines E+PP. En dat alles voor een rimpelloos bestaan. Nou, ik kreukel wel van nature, dat is goedkoper, maar wat ik nou met al die zakjes aanmoet….?

4 reacties op “Met huid en haar….

 1. karin

  mei 17, 2003 at 3:14pm

  nou, ik sloop ze er allemaal uit, hoor! als je er maar genoeg hebt, kun je een hele tijd vooruit. mijn badkamerkastje ligt dus ook vol met – aangebroken – zakjes van allerlei wondermiddeltjes. de vertrouwde blauwe doos gebruik ik overigens ook, van huis uit meegekregen, denk ik.

 2. Persephone

  mei 18, 2003 at 1:48pm

  Nederlanders staan inderdaad bekend om hun zuinigheid. Dat heb ik wel geweten toen ik andere landen heb bezocht lol

 3. Riet

  mei 20, 2003 at 4:49pm

  ik scheur ze er ook uit hoor, neem ze mee als ik een weekendje weg ga.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)