Onder invloed…..

Idol?

Wisten jullie dat? Dat Barbie zo’n invloed heeft gehad op de Nederlandse samenleving? Volgens een artikel in onze krant heeft de introductie van dat popperige wezen de weg vrijgemaakt om ons vertrouwd te maken met “The American Way Of Life”! Gaat u even zitten!

Barbie had een slee van een wagen, een mobil home, een real American kitchen, een paard en niet te vergeten een vriend, Ken! Die is er bij mijn dochters trouwens nooit ingekomen. Ze vonden ‘m waarschijnlijk een engerd. Barbie had bovendien een Dolly Parton-boezem waar je ú tegen zei, lange benen en een lijntje waar menige Amerikaanse alleen maar van kan dromen, als ik het wel heb. The American Way Of Wishful Thinking….

Mijn dochters hadden, toen ze een jaar of elf, twaalf waren wel een paar van die mini-schoonheden, maar ik kan me bij de invloed die dat op ze heeft gehad weinig voorstellen. De accessoires: avondjurken, tasjes, laarzen en zo waren nogal aan de prijzige kant.(Dat zijn ze nóg, geloof ik, ik zit er niet meer zo in en met alleen maar kleinzonen zal dat er ook wel niet meer van komen!) Dus werden er zelf “jurken”gewrocht en omdat die qua maat vaak niet zo erg klopten, werden er, om ze aan te trekken, nogal eens weelderige hoofdjes gesloopt, er sneuvelde ook nog wel eens arm hier en daar, maar ach, je plopte dat er zo weer in. Geen probleem. The Dutch Way Of Playing, zullen we maar zeggen.

Er verschenen gelukkig ook placebo’s op de markt, die een stuk goedkoper waren en ik zag, behalve in mijn portemonnee, weinig verschil. De kleur van de kleding was hoogstens een beetje verre-oosten-achtig: turquoise en fuchsiaroze of zo. Mijn meisjes hebben niet geleden onder mijn zuinige speelgoedaankoopbeleid en het heeft ze niet beïnvloed. Ze hebben vandaag de dag een praktische auto, een niet-mobiel huis en een keuken met Europese inbouwspullen en de mannen in hun leven líjken in de verste verte niet op Ken. Alles is goedgekomen……

2 reacties op “Onder invloed…..

  1. karin

    mei 18, 2003 at 1:41am

    dat onze mannen niet op Ken lijken…zou dat nou komen omdat wij niet op Barbie lijken?!?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)