Sport met mayonaise….

de FC patat...

We hadden vanavond zin in frieten dus ben ik die even gaan halen bij de snackbar in het winkelcentrum. Het was er niet druk. Er stond een oudere man te praten met de baas van de zaak en ze hadden het over voetbal.

De man bleek de leider te zijn van het voetbalelftal van de zoon van de frietbakker. “Ik ben van ’t weekend eens even komen kijken, maar hij loopt ze d’r allemaal uit, hè, die knul van mij! Stond ik van te kijken, man! Zo was ie hier en zo was ie daar, geweldig!”. “Hij kan aardig meekomen”, zei de coach, “leuk voetballertje”.

Pa ging nog even door: “Hij heeft het ook over niks anders, hoor! ’t Is voetballen wat de klok slaat!”.”En jij? “, vroeg de man, “hou jij van voetballen?”. “Ik heb d’r helemaal niks mee! Geef mij maar Formule-I of tennissen op tv, dat vind ik machtig mooi. Maar ik ga zondag met een paar vrienden wel naar Barcelona om voetballen te kijken, dat vind ik dan weer wel mooi!”.

“Ja, ja…leuk tripje!”, zei de leider van zijn zoon, die waarschijnlijk al jaren geheel vrijwillig zijn vrije tijd steekt in het begeleiden van voetballertjes zoals patatbakker junior.

Zijn bestelling was klaar en hij verliet de winkel. Bij de deur zei hij: “”Nou, de mazzel en doe de groeten aan Kluivert…..!”

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)