Zomeravond……

bij ons meestal andersom!

Een gezellig dagje gisteren. Ons vader was jarig. Hij had er zeer mooi weer bij en een zwoele zomeravond als toetje. Zijn kinderschaar heeft hem verwend met leuke cadeaus en het was erg gezellig.

Het was echt zo’n avond, dat het gaat schemeren en dat ze, hoewel de kindertjes eigenlijk naar bed moeten thuis, zo lekker bij elkaar zitten, dat niemand zin heeft om de zitting op te heffen. Dat zou bij inklapbare tuinstoelen makkelijk moeten kunnen. Van de weeromstuit zijn de kinderen erg lief aan het spelen, zodat de noodzaak om ze in bed te knikkeren ook niet direct aanwezig is. Ik vond het altijd wat vreemd, dat in landen waar deze temperaturen dagelijks aan de orde zijn, de kinderen ’s avonds nog zo laat rondliepen, maar ik kan me er nu wel iets bij voorstellen.

Ik kan me trouwens nog herinneren uit mijn eigen kindertijd, dat mijn moeder het ’s avonds om zeven uur wel genoeg vond. Ook ’s zomers. Dan lag je in bed, nog hartstikke licht buiten, kinderen met minder strikt klokkende ouders speelden nog buiten, er kwam een bellende ijsboer langs, soms ook nog róepend dat hij ijs verkocht, alsof je dat al niet wist! Ik zeg nu ijsboer, maar ’t was eigenlijk een “ijscoman”. Een ijsboer was iets heel anders. Die bezorgde wekelijks grote staven ijs bij de slager en de melkboer voor hun koelcel.

Omdat het raam vanwege de warmte open stond, hoorde je ze buiten ook nog gezellig praten met de buren of zo. Ik vond het gemeen om in bed te moeten liggen, terwijl ik tóch niet slapen kon. Onze kinderen zijn vanavond vertrokken toen het al bijna donker was en hun kroost was nog uitermate helder en gezellig. Die hebben geslapen als rozen, zeker en ook vast. Hopelijk hebben ze er vanmorgen een beetje plezier van gehad, de ouders, als ze nog even wilden uitslapen…….?

3 reacties op “Zomeravond……

 1. karin

  juni 28, 2003 at 4:55pm

  Eh, nee, een uur of 7 was het de eerste keer, we hebben hem nog even voor de gek gehouden en toen is ‘ie toch nog tot half 10 gaan slapen. Gelukkig vond Koen het een mooie gelegenheid om voor het eerst de hele nacht door te slapen. Dus gemiddeld genomen, niet slecht.

 2. erica

  juni 29, 2003 at 9:09pm

  “En hij heeft lekkere ijsjes
  Van twee van vijf van tien
  En ook nog fijne wafels
  Met slagroom bovendien”
  (Of zo iets)
  IJsjes van twee, kom daar vandaag de dag nog eens om.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)