Verborgen gebreken….

Er mankeert iets aan mijn computer. Het is een rare gewaarwording, dat je op het knopje van je computer drukt om ‘m aan te zetten en er gebeurt gewoon niks! Dat is toch de eenvoudigste handeling, die zelfs voor een simpele ziel als ik ben, altijd het gewenste resultaat oplevert. Hij doet ‘t. Behalve gisteren. Er hing ook een raar luchtje op mijn kamer, ’n beetje chemisch. We denken met z’n allen dat het de voeding is. Mijn inpandige techneut is van de week geopereerd en nog niet in staat om zich in rare bochten te draaien en tillen mag ie al helemaal niet dus ik wacht voor het herstel rustig op zijn herstel. Er zijn nog meer computers in huis dus ik zit niet op een eiland.

Ik gebruik nu de computer van mijn echtgenoot, die er een spraakprogramma op heeft zitten (en daar word je als niet-blinde helemaal gestoord van omdat ik het niet echt goed versta) en een brailleprogramma, waarmee hij alles leest. Hij heeft al de toeters en bellen die hem zo welkom zijn voor mij even uitgeschakeld. De monitor weet trouwens ook niet wat ‘m overkomt, dat er weer eens iemand naar hem kijkt! Nou ja, ik ben blij, dat ik toch m’n ei kwijt kan al mis ik mijn eigen kamertje altijd, hoog op zolder, broeierig in de zomer en koud in de winter, maar toch mijn eigen plek.

Ik zag vanmorgen een advertentie in de krant over een generatiehypotheek. Ouders kunnen hun kinderen helpen bij het vinden van een eigen plek, of beter gezegd: het betálen van een eigen plek. Er was een foto te zien van een dochter, die enthousiast een huis aan het bekijken was. Er stond, dat ze “de mond van d’r moeder “had en “de serre van d’r vader”. Vader stond er glunderend bij op de foto. Ik moest meteen denken aan het liedje “op een mooie Pinksterdag”, waarin gesteld wordt dat vader er “alleen maar voor de centen” is en “de rest is flauwekul”.

Het zou leuk zijn als de huizenprijzen zodanig waren, dat de kinders het zelf konden redden en we het behalve over de mond van hun moeder gewoon over de ogen van hun vader konden hebben in plaats van over zijn portemonnee…….

1 reactie op “Verborgen gebreken….

  1. Cindy

    juni 30, 2003 at 5:53pm

    Ik heb de ogen van mijn moeder, de mond van mijn vader en ons huis is straks van de halve familie…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)