Plantaardig onderzoek…..

mooi plantje, toch?

Op mijn rondje langs de weblogs kijk ik ook altijd even bij 2birds. Hij schrijft leuk en heeft een leeftijd, waarvan het voor ’n oma met vier kleinzoons aardig is om te volgen wat zo’n jongen allemaal beleeft. “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”, zou je kunnen zeggen.

Hij heeft ’t druk, die jongen. Met school, baantjes en nog zo het een en ander. Hij schreef, dat ie naar een Dollypopfestival was geweest, gehouden op een scoutingterrein met schone douches en bands, die binnen speelden, zodat je als publiek ook schoon en droog bleef. Die naam lijkt op lollypop en die padvinderijlokatie, bovendien al dat comfort, daar zou je je kind zelf nog heenbrengen. Tom nuttigde cola en chips, ook niks mis mee, en er was THC. En tóen dacht ik: wat is dat? Klinkt onheilspellend. Ik ben gaan googlen en vond de site www.THC.com en die zag er erg gezellig uit en globaal verbroederend, zelfs op religieus gebied. Ik ben falikant tegen drugs, laat ik dat voorop stellen en niemand hoeft er voor mij ook maar iets mee te doen, maar ik zou liegen als ik zei, dat die site er niet sfeerverhogend uitzag!

THC staat voor tetrahydrocannabiol, de werkzame stof van cannabis, dat trouwens ook door de dokter kan worden voorgeschreven tegenwoordig. Tegen glaucoom, waar wij in ons werk zo het een en ander van hebben gezien, de gevolgen van chemotherapie en bij de behandeling van AIDS. Het schijnt de eetlust te bevorderen! Vandaar die chips en die cola natuurlijk. Maar zo te zien komt er geen chemische rotzooi aan te pas. Als je ziet wat er een ellende voortkomt uit het gebruik van alcohol, zeker in het verkeer, dan weet ik niet wat slechter is. Het gevaar bestaat, dat ik nu een paar wietplanten voor m’n verjaardag krijg, maar die vind ik niet eens lelijk en durf ze nog wel voor het raam te zetten ook. Het achterraam dan.

Maar 2birds heeft al kaartjes voor Lowlands, een écht festival, waar ik een familielid van mij ook wel eens heen heb gebracht. Als ze daar slecht weer hebben dan drijf je ook echt je tent uit, modder hebben ze genoeg daar in de polder en als de zon schijnt brand je er weg. Maar…dát is het ware afzien, dat je nodig schijnt te hebben voor een echt festivalgevoel. Kom, ik zet nog maar es een cd’tje op en geef mijn plantjes even water…….

2 reacties op “Plantaardig onderzoek…..

 1. Paul

  juli 8, 2003 at 7:59pm

  Het moet toch herkenbaar zijn voor iemand die vroeger ook jong en wild is geweest?

 2. Cranium

  juli 8, 2003 at 11:16pm

  Je lijkt me een toffe oma 🙂
  Het zijn inderdaad prachtige planten, al is de (bij)werking ervan me ook altijd een beetje ontgaan… ik vond alcohol veel praktischer.
  Tegenwoordig ben ik wel blij dat ik niet in cannabis ben blijven hangen, zoals een aantal van mijn vrienden. Volgens mij ben ik zo’n type dat dan denkt het overal voor nodig te hebben: om creatief te zijn, om wakker te worden, om te kunnen slapen… Dan kan ik wel bezig blijven 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)