Verjaard……

er is er een jarig, hoera, hoera!

Onze tweede kleinzoon is jarig. Twee geworden met alle toeters en bellen die daar bij horen. Ook écht een toeter, waar hij, tot zegen van alle aanwezigen, nog geen blaaskracht genoeg voor heeft. Zijn vader wel.

Van zijn ouders heeft hij een tractor gekregen, die hij fietsend moet voortbewegen. Hoewel hij weet hoe dat moet lukt het hem nog niet, dus is het voorlopig een looptractor tot betere tijden. Hij rijdt door en achter het huis met zijn nieuwe bezit en valt er mee om. Dat is schrikken en doet zeer. Je moet als jarige huilen en dat staat raar met een feestmuts op. Je hoort alleen maar blij te kijken met zo’n hoofddeksel.

Maar geen mens heeft er ’n idee van hoe zwaar het is om jarig te zijn als je twee bent. Je hele dag ligt ondersteboven, want er komt visite. Je vader heeft ’n vrije dag. Leuk, maar in plaats van met jou te spelen loopt ie kopjes koffie in te schenken en helpt je moeder met het serveren van de hapjes. Je kleine broertje is er ook nog op joúw verjaardag. Die moet op tijd eten en heeft daar uitsluitend je moeder voor nodig.

Een neefje, dat ouder is dan jij, wil op je nieuwe tractor en hij kan wél fietsen! Je moet vaak huilen op je verjaardag. Het is zwaar werk. Gelukkig ben je morgen ’n dagje ouder. Jarig zijn, je moet er mee leren leven…….

2 reacties op “Verjaard……

 1. karin

  juli 7, 2003 at 10:36pm

  ik hoop inderdaad dat hij het morgen een beetje vergeten is, het is nu half 11 en hij slaapt nog niet.. ik hoor nog steeds de irritante geluidjes van het telefoontje dat hij heeft gekregen. nahja, hij huilt in elk geval niet.

 2. Cranium

  juli 8, 2003 at 3:40am

  Ocharm! Wat een zegen dat je dat soort dingen op wat latere leeftijd gelukkig niet meer weet 🙂
  (Of zou daar nou onbewust mijn aversie voor verjaardagen vandaan komen? Toch eens navragen… Ik herinner me wèl mijn derde verjaardag, en daar zijn uitsluitend vrolijke beelden en foto’s van!)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)