Schone schijn……

mooi, hè....?

Elke morgen lees ik mijn man de regionale krant voor. Kopje koffie erbij, gezellig. Het “grote” nieuws hoort ie wel op de radio of leest het op www.nu.nl ,dat zo perfect is vormgegeven voor iemand met een brailleleesregel, dat hij dat moeiteloos volgen kan.

Maar of het nou aan het weer ligt, aan de tijd van het jaar of gewoon aan de tijd van nu (zonder punt nl): ik vind vrijwel alleen ellende om voor te lezen. Berovingen, verdrinkingen, vechtpartijen, ongelukken, agressieve mensen, inbraken en zo maar voort. Weinig leuks eigenlijk, hoewel hij die ellende allemaal wel horen wil!

Als je braderieën, oude-ambachtenmarkten, klompendansen, wildspeurtochten, orgelconcerten, fietstochten, wandeltochten, openluchtconcerten van de harmonie en dat soort dingen leuk vindt, dan is er genoeg te doen hier. In Apeldoorn “Lumido” bijvoorbeeld, al voor de 50e keer in Berg en Bos. Een klank- en lichtspel en het schijnt dit jaar erg mooi te zijn.

Waar ik wel van opkeek: ze verspreiden in de “Laan der Verliefden”, ja, ja het is superromantisch allemaal!, synthetische geuren van rozen en mint. Voor de juiste ambiance. Mensen, dat heb je toch niet nodig op een zwoele zomeravond! Rozengeur en manenschijn moet puur natuur zijn. Nou moet je dat maanlicht er even bijdenken, geloof ik, maar dat met die geuren vind ik een beetje teveel “schijn”.

Maar liever dát nog, dan lezen over een huis, dat op klaarlichte dag wordt leeggehaald door mannen met een aanhanger, omdat de bewoners op vakantie zijn. Of jongens, die mekaar in elkaar slaan als weekendtijdverdrijf….maar, crimineel, wat is het héét!

2 reacties op “Schone schijn……

  1. karin

    juli 21, 2003 at 4:01pm

    of over een omaatje van 93 dat in de vijver van het Oranjepark is verdronken, en pas door een toevallig passerende agent gevonden werd omdat haar rollator zo verlaten aan de kant stond. dat vind ik nog droeviger dan jongens die elkaar in mekaar slaan, de angst die zo’n vrouw heeft gehad lijkt me honderd keer groter.

  2. els

    juli 22, 2003 at 12:17am

    Ja, dat is waar, dat hebben we ook gelezen. Droevig is een goed woord.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)