Verkeerd verbonden…..

was wel handig geweest.....

Een in Apeldoorn echt gebeurd verhaal. Iemand komt thuis en luistert even zijn antwoordapparaat af. Daarop staat een boodschap in het Fries, dat de man wel als zodanig herkent, maar niet machtig is. Met behulp van een bevriende Friese relatie wordt de mededeling ontcijferd en blijkt het een aankondiging te zijn van een keukenfirma, die de man meedeelt, dat zijn keuken aanstaande maandag zal worden afgeleverd en dinsdag zal worden geïnstalleerd.

Een prettige mededeling, ware het niet, dat de man helemaal geen keuken heeft besteld, omdat hij nog zeer content is met zijn huidige exemplaar en zéker niet “Fier fan Hûs” helemaal in Friesland. De bellende Friese juffrouw ratelt voorts het eventueel terug te bellen nummer én de firmanaam zo snel en onduidelijk af, dat terugbellen niet eens een optie is.

Hij zal van deze actie verder weinig last hebben, denkt hij, want ze hebben de boodschap gewoon op het verkeerde antwoordapparaat achtergelaten, maar maandagochtend wordt een onwetende, ongetwijfeld Friese, familie “ergens” in Nederland overdonderd door een stel lawaaiige bezorgers, dat de keuken komt brengen. Meestal nog hartstikke vroeg ook en we weten uit ervaring, dat zo’n keuken in héél veel dozen en kisten zit en dat je daar vantevoren ruimte voor moet maken. Dat hebben zij niet gedaan, want ze weten van niks. Om nog maar te zwijgen van het feit of alle gas- en electrische aansluitingen al op de juiste plaats zitten en het verdere voorwerk is gedaan.

Ergens vind ik het zielig, maar enig leedvermaak kriebelt toch ook wel. En die Friese keukentroela mag blij zijn als ze maandag haar baantje nog heeft…..!

3 reacties op “Verkeerd verbonden…..

 1. Paul

  juli 4, 2003 at 11:24pm

  055 of 058 als netnummer lijkt een wereld van verschil. Maar op zo’n telefoontoestel zitten die 5 en die 8 toch wel akelig dicht bijelkaar.

 2. els

  juli 5, 2003 at 12:36pm

  Natuurlijk is een vergissing menselijk, maar je let er toch wel even op of je de juiste náám aan de lijn hebt? De man van wie het verhaal komt heet Van ’t Esch en dat klinkt niet erg Fries!

 3. karin

  juli 5, 2003 at 5:32pm

  meneer van Esch van de krant? die maakt altijd van alles mee.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)