Wie wat bewaart…….

zo'n kast, daar zwijmel ik van...!

Ons huis wordt aan de buitenkant geschilderd op dit moment en daar wordt een mens opruimerig van. Weggooierig ook. Kringloop en Leger des Heils gaan gouden tijden beleven. Vanmorgen was onze buurman even hier, ook een man op leeftijd, die z’n schuur aan het kuisen is. Hij gooit moeilijk weg, zegt hij. Omdat je dat wat je pas weggegooid hebt. net nodig blijkt te hebben als het er niet meer is. Hij heeft het vooral met hout, want hij timmert veel en is ook houtsnijder. Dan heb je wel wat met hout. Latjes, plankjes, balkjes, hij heeft ze in alle maten.

Ik zelf heb ’t met lapjes, knoopjes, haakjes, ringetjes, kraaltjes en lintjes. Op de afdeling textiele werkvormen in mijn laatste werkkring wisten de mensen, die nou net dat éne knoopje of die speciale kleur garen zochten, dat ik zo bewaarderig was en ik kon ze vrijwel altijd aan het gewenste helpen.

Toen ik met pensioen ging heb ik zo goed als ik kon schoon schip gemaakt. Ik kon mijn opvolgster moeilijk opzadelen met mijn vergaardrift. Toen ik later nog eens bij haar ging kijken was het mijn afdeling niet meer, logisch, maar het leek er ook niet meer op. Zij heeft namelijk helemaal geen last van vergaardrift. Er ligt nergens iets teveel. Dat werkt efficiënter en ziet er netter uit, maar ik vond het altijd wel gezellig met al die frutsels in bakjes, mandjes, doosjes en potjes.

In mijn tijd zetten we ook nog zelf de koffie en de thee. Nu staat er een supersonische replicator met vele knoppen voor vele soorten vocht. Keurige hotelporseleinen kopjes met het logo van de instelling in plaats van een allegaartje van mokken. Klantvriendelijk, zonder meer, maar niet gezellig. Tuurlijk, ze moeten meegaan met de tijd, dat wéét ik ook wel……

2 reacties op “Wie wat bewaart…….

  1. erica

    augustus 26, 2003 at 11:56am

    In mijn laatste baan (al weer bijna twintig jaar geleden) hadden we eerst een aardige koffiejuffrouw met een sterk Rotterdams accent, die langs kwam met een karretje met koffie, thee, koeken en zo.
    Die werd op een ogenblik vervangen door automaten op de gang, en dat vonden we bij ons op de afdeling zo ongezellig, dat we meteen een koffiezetapparaat hebben aangeschaft, met het bijbehorende stelletje ongeregelde mokken natuurlijk.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)