Opening van zaken…..

mus(s)eeuw in de bocht...

Vanavond vielen we halverwege in een uitzending van Studio Sport, waar ze net bezig waren aan een item over het Belgische dorp van wielrenner Johan Museeuw, van wie ik niet weet of je zijn naam nu met dubbel “s” schrijft of met een enkele. Ik dacht het even na te kijken, omdat ik het op beide manieren geschreven had gezien en je wilt het toch goed doen. Ik heb toch al geen verstand van wielrennen. Dus óp naar de sportnieuwspagina van de NOS. Daar stond het met één “s”, maar ja, de verleden tijd van verrichten schreven ze ook met één “t” dus hoe betrouwbaar is dat dan?

Nou ja, het is een hele vervelende kwestie met Mus(s)eeuw, want het gaat over doping en hormoonpreparaten en zo en hij zou daar bij betrokken zijn. De man is de held van zijn dorp dus daar zijn de inwoners behoorlijk van slag. Als het zo is dus. Er werd met allerlei mensen gesproken en één van die gesprekken vond plaats met een meneer, staande voor een winkel. Op de deur van die zaak hing een bordje: “Open, wegens niet gesloten”.

In zo’n dorp kan toch helemaal niks aan de hand zijn? Ga toch fietsen…..! Komt best goed met die Belgen…..hoop ik.

1 reactie op “Opening van zaken…..

  1. erica

    september 6, 2003 at 6:05pm

    Ik heb in een klein stadje in Spanje eens op een winkel zien staan:
    Gesloten wegens goed weer om te vissen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)