De groene golf…….

...behoorlijk rechts lijkt mij eigenlijk.....

Dit weekend won Maarten Lafeber het Dutch Open Golftoernooi in Hilversum. Dus zat ie bij Barend en Van Dorp en in allerlei sportuitzendingen. ’n Symphatieke knul en hij was blij met z’n overwinning. Maar golf….? Ik heb er niet zoveel mee. Ik heb ook het idee, dat ik niet in de juiste laag van de bevolking zit, terwijl het, jammer, jammer, juist voor mensen van mijn leeftijd zo’n ideale sport zou zijn. Maarten kan dus een héle tijd mee.

Ik las een interview met Joop van Zijl, die nu hij wat meer tijd heeft, fietst in zijn woonomgeving. Zo reed hij achter een echtpaar toen ze langs een golfbaan kwamen. “Jan, wat doen die mensen daar?”, vroeg de vrouw. “Duur wandelen”, antwoordde de man. En dat is eigenlijk precies het idee, dat ik er ook van heb.

En die golfkarren, die buggy’s, waar Bush ook regelmatig zo jolig in rondrijdt, waarom zijn die nodig? Het was toch een sport? En dan lóóp je toch? En waarom laat je een ander met jouw zware tas met clubs erin rondsjouwen? Er zullen ook mensen zijn, die zo’n kruier niet kunnen bekostigen en ‘m zelf dragen, maar zo’n caddy zeult zich een ongeluk. Dat het zware krengen zijn heb ik zelf gezien, want mijn zus in Australië had er ook een, want ze golft ook, in de goeie laag en in Australië hebben ze tenminste de ruimte!

Ik vind ook, dat zo’n golfgebied aardig wat ruimte vraagt voor relatief weinig mensen, die er gebruik van maken. Maar ik zal wel zeuren, vermoed ik, want die stukken land worden wel erg goed onderhouden en zijn mooi om naar te kijken en dat moet je ook waarderen.

We waren laatst in De Scheg in Deventer, een sportcentrum. Daar hebben ze ook een golfgelegenheid, maar dat kost niet meer ruimte dan een zaaltje. Daar is namelijk een videowand met de afbeelding van een “green”, je kunt zelfs nog kiezen op welke green in de wereld je wilt spelen, en dan mep je je balletje tegen die wand alsóf je daar loopt. Ja, weinig frisse lucht, maar voor een kouwelijk iemand ideaal natuurlijk! En ach, je kunt altijd nog naar het strand met de golven van de zee. In tijden van recessie, het scheelt maar een letter en is helemaal gratis………..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)