Verzadigingspunt……

en dan nog inpakken ook....

Raar, maar ik kom steeds vaker tegen, dat ik geen idéé heb, wat ik iemand moet geven voor z’n verjaardag. En dat diegene zélf ook geen idee heeft als je ‘m er naar vraagt! Wat ik op zich al helemaal niet leuk vind om te doen. Meestal heb ik wel wat antennes uitstaan in de weken voor de heugelijke datum en kom dan wel tot een goed plan, maar vaak ook niet en dan voel ik me ontevreden over de noodoplossing van een cadeaubon of zoiets. Of bloemen, hoe mooi ik ze ook vind. Of drank bij mannen, die soms zoveel flessen krijgen, dat ze meteen door kunnen naar de AA.

Maar ik ken blijkbaar nogal wat mensen, die het zó goed hebben, dat ze óf alles al hebben ( hoe ouder, hoe meer dat het geval is!) of in ieder geval hetgeen ze “nodig” denken te hebben stante pede kunnen aanschaffen. “Halen” zeggen ze dan. “Ik moet even nieuwe schoenen halen” of ” die nieuwe cd” of, nog beter, “de dvd” (Borsato!)of ” het nieuwste boek van…..”” . Ze kunnen niet wachten tot het uitkomt, Harry Potter nummer zoveel.

Ik gun het iedereen, hoor: goed in je slappe was zitten! Maar ja, Sinterklaas komt er weer aan en ik heb het probleem voor meerdere mensen tegelijk. We trekken in onze familie wel lootjes, zodat je Sinterklaasgewijs voor één persoon moet zorgen, maar wij als pater & mater familias vinden het ook leuk om voor iedereen iets extra’s te doen. En bovengenoemd probleem doet zich ook lang niet bij iedereen voor, maar voor sommige mensen toch wel. Maar Lars , je rekende toch niet écht op een vaatwasser, hè? ( grápje, grápje!!)

De mens-jes om wie het bij dit feest toch het meest gaat hebben ook al zoveel speelgoed! Sinteroma en Pieteropa vinden het maar moeilijk, hoor! En dan bevinden we ons nog in een periode van recessie ook…….nou, nou….

4 reacties op “Verzadigingspunt……

  1. karin

    november 13, 2003 at 9:25pm

    o, trekken we lootjes? dan mogen we dat wel eens gaan doen! ik heb ook wel een paar weken nodig, afhankelijk van wie ik geloot krijg, om tot een goed plan te komen.

  2. Paul

    november 17, 2003 at 2:50pm

    Recessie? We leven in welvaart. We hebben bijna allemaal al wat ons hartje begeert. Vandaar dat het ook moeilijk is om met een origineel cadeau op de proppen te komen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)