De Pieten op de solotoer……

het waren d'r maar twee, maar léuk..

Zaterdag moest ik heel lang wachten in een file richting het centrum. Er was nogal wat Sinterklaasgedoe in de stad en op de markt en in winkels en dat ontwricht de infrastructuur. Het was al ’n uur of vier ’s middags en dan moeten al die Pieten natuurlijk ’n keer naar huis. Er liepen er twee langs de Deventerstraat, waar dus die file stond.

En dat waren nou eens écht leuke Pieten! Jongens die er lol in hadden. Met het goeie postuur en ze zagen er prachtig uit! Dus geen meisjes met niet te verhullen vormen, die kinderen toch in verwarring moeten brengen, denk ik dan. Maar deze Pieten hadden nog snoepgoed over van hun klusje in de stad en als ze zagen, dat er kinderen in de wachtende auto’s zaten, sprongen ze over het heggetje tussen het fietspad en de rijbaan en staken hun arm door het schielijk opengedraaide raampje om de kinderen wat toe te stoppen. Iedereen, behoorlijk geïrriteerd door het lange wachten, was gelijk vertederd, want het was zó leuk, zoals ze dat deden!

Ook de mensen zonder kinderen in de auto zwaaiden vrolijk naar ze toen ze weer verder liepen. Ik had er zelf ook een heel gezellig gevoel bij, zo “ouderwets” eigenlijk. Er waren daar geen winkels en er was geen enkel commercieel belang. Gewoon een paar jongens, die plezier hadden in het “spel” en hun incognito! En sorry voor de oude baas, maar met Sinterklaas erbij was het lang zo leuk niet geweest……!

3 reacties op “De Pieten op de solotoer……

 1. Paul

  december 2, 2003 at 10:16am

  Alhoewel Sinterklaas op zijn schimmel ook best over dat heggetje had kunnen springen hoor!

 2. els

  december 2, 2003 at 12:09pm

  Dat was verkeerstechnisch toch een groter probleem geweest!:)

 3. Paul

  december 2, 2003 at 7:58pm

  Dat is waar: die heggetjes grenzen inderdaad direct aan de Deventerstraat. Sinterklaas had de auto’s niet meer kunnen ontwijken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)