Skutsjesilen over de snelweg….

glaasje op, laat je rijden...!

Zeg, ik moet helaas mijn positieve verhaal over de Friezen van een paar dagen geleden éven bijstellen. Dat kan wel even, hè? Vier automobilisten hebben namelijk in hechte samenwerking op de snelweg tussen Apeldoorn en Arnhem een stómdronken vrachtwagenchauffeur uit Kootstertille, in Friesland, ja!, achter zijn stuur vandaan gesleept.

Hij slingerde van de ene kant van de A50 naar de andere, schampte daarbij zelfs een paar maal de vangrail. Die deed waarvoor hij was aangenomen, maar wat had er niet kunnen gebeuren!

Deze Fries bleek een promillage van 3,5 in z’n bloed te hebben! Je kunt dus veel van ze zeggen, maar het is een sterk ras. Hij had al hartstikke dood moeten zijn. Nou ja, dit was één zeer niet-nuchtere Fries en er zijn er vanavond vast wel meer. Maar die zijn zo verstandig om niet in een auto te stappen. Daar vertrouw ik op. Voor dat verstand hoef je trouwens niet per sé van Friese afkomst te zijn, hoor! Ik wens iedereen een gezellige, veilige avond en maak er vooral een mooi volgend jaar van….!

4 reacties op “Skutsjesilen over de snelweg….

  1. elisa

    januari 5, 2004 at 9:09pm

    Ik loop een paar dagen achter, maar als ik die glaasjes zie staan roep ik toch nog vlug: gelukkig nieuwjaar!

  2. Aukje

    januari 9, 2004 at 12:19pm

    Ik sta altijd versteld van hoeveel Friezen er wel niet achter het stuur stappen met drank op. Helaas kan ik alleen Friezen beoordelen, omdat ik die altijd dronken zie worden en in de auto zie stappen. Maar met de rest van Nederland zal het vast ook zo gaan…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)